Madde

Avslutning

Publicerad 2010-09-29 21:59:16 i Allmänt,

I kväll har vi vart på fotbollsavslutning, det vart match mellan vuxna och barn. De vuxna vann med ett poäng,jag va med ne stund men fotboll är inte riktigt min grej.Efter matchen blev det grillad korv, saft och kaka.

På vägen hem gick vi förbi parkeringen och kolla in lite karuseller som ställts upp inför marknade som är om en vecka.

När barna somnat så tog jag fram lite pyssel och så tillverka jag ett dopkort, och så har jag gjort klart mitt dopskåp.Ska alltså på dop i helgen och även på en 30 års fest. Så i morogn ska jag göra ett kort till 30 åringen. Lägger upp lite bilder på korten och skåpet efter helgen vill ge bort dom först i fall dom läser här.

Nu ska jag sova

ha det bäst

shopping och bio

Publicerad 2010-09-26 20:57:40 i Allmänt,

I natt hade vi som sagt övernattnigs barn och det gick toppen. Så i morse när robert kommit hem tog vi oss ut i skogen en sväng, hitta inte så mycke.
Efter lunch blev Vincent hämtad och då packa vi in oss i bilen och åkte till kista. Blev lite shopping till mig två koftor och en scarf så hitta jag lite fynd på br som killarna ska få i adventskalendern.Tänkte jag ska börja i tid när jag hittar små saker till bra pris så jag slipper stå dom sista dagarna.Dom hade flera lådor med nedsatta saker så det va toppen.Så är det bra att jag har det jobb som jag har för jag sa att det va till jobbet och det nöjer dom sig med,hihihi.
Sen blev det middag i resturang torget och efter det bio toy story 3, kul film.

När vi kom hem så hade dom första julklapparna levererats.Madde har vart på ullared så hon köpte lego till bra pris åt killarna. Skulle vilja komma dit själv men nu vart det ju så att vi åker till turkiet så får vara nöjd med det.

träning,bullbak,barnvakt

Publicerad 2010-09-25 22:30:14 i Allmänt,

Börja denna morgon med att barna vakna tidigt fattar inte varför. Dom är ju uppe längre på fredags kvällen och tvingas upp så tidigt på varadgs morrnar. När börjar dom vilja sov på morgonen???
Kräver igentligen inte så mycke men att dom sov typ till åtta alla fall.
Fick bli träning vid tio tiden, sen hem och baka bullar och käka lunch innan vi skulle va barnvakt. Brorsan kom hit med Vincent och han har varit här hela eftermiddagen och sover nu sött i sängen. Så ska han va här till lunch i morgon,va nu det innebär.

Nu på kvällskvisten har jag njutit av tystnaden och tittskåpsfixat lite .

Sov gott världen

Middagstips

Publicerad 2010-09-24 18:37:37 i Allmänt,

Ska ha tjejmiddag här hemma om två veckor så jag fråga en på jobbet om hon hade nått gott jag kunde bjuda på. Så då fick jag ett recept och ville ju pröva det innan jag bjuder på det.Så det fick bli fredags middagen i dag.

"Carras" kycklingrullar      6 port

4 st kycklingfileér stekt i små bitar
2 st brk creme fraiche paprika & chili
2 st brk creme fraiche naturelle
2-3 tsk sambal oelek
2 brk champinjoner
3 pkt färska pasta plattor
3 dl grädde (kankse lite till)
riven ost

Rör i hop kyckling med fraichen och allt annat till en röra

"Gegga" in röran i plattorna rulla i hop dem,lägg dem sen på en smord plåt...

Strö på riven ost och ringla över grädden uppepå så det blir lagom "såsigt"

In i ugnen på 175 grader tills det har fått färg.Servera med grönsallad och mj.bröd  till

Som sagt prova det i dag och det va jätte gott. Lite starkt för barnen och i vissa tuggor för mig med så man kanske ska ha lite mindre sambal oelek.



Smaskig måltid

Trevlig lunchdejt

Publicerad 2010-09-24 18:25:18 i Allmänt,

I dag efter vi lämnat Oliver i skolan så fick det bli en liten cykel tur till ica och inhandla lite fredags mys mm. William va inte alls upplagd för det märkte jag efter ett tag han gnällde och gnällde på att det gjorde ont i bena.

Väl hemma packa vi in oss i bilen och så åkte vi till Solna och träffade Karin och hennes söta lilla Märta,Ingrid fick va på dagis.
Vi tog oss först en liten fika eller rättare sagt Karin och Märta ;)
Sen vart det lite shopping på hm och lindex. Hitta äntligen en jacka och ett par täckbyxor till Oliver. Byxorna va lite stora men det får va så så dom räcker hela vintern en storlek minder hade blivit för små. Så blev det en pyjamas och strumpor,man kan tro att han äter strumpor här hemma.

Sen blev det lunch och det blev en del skvaller, me like :D. Så fick Karin sin present och det blev bara så bra.Jag har varit lite orolig att hon inte ska gilla det eller redan ha fått nått men hon vart så GLAD !! Super lyckad present.
Märta värsta lugna bebisen sa inte ett knyst, lyx.

Sen bar det hem så vi va hemma till oliver skulle komma hem från skolan.Han skulle få cykla hem själv. Men så ringde en pappa och fråga om han fick hänga med dom hem och det va okej. Så det blev mer ensam tid för William. Tog mig ut i spåret och sprang 5 km innan jag hämta hem Oliver.

'
Olivers vinter outfit

Trevlig helg alla

TORSDAG

Publicerad 2010-09-24 14:11:51 i Allmänt,

Torsdag och det innebär helg för mig :),det är så himla skönt. Försöker röja av och fixa så man bara kan njuta på helgen med familjen eller vad man ska hitta på.
Så nu i kväll när ungarna hade lagt sig blev det lite kortfix.(snodde insperation från ett kort jag fick av Mia,hoppas det va okej?) Kom ju på att jag köpte fina saker till att göra kort, så det fick bli ett kort till min kära vän Karin som fyllt år. Vi har inte träffats på ett tag så hon får sin present nu. Va i augusti hon fyllde.Men i morgon ska vi äntligen se på en lunch.
Lite osäker på vad hon kommer tycka om halsbandet eller om hon redan kanske fått ett.




Dagen efter

Publicerad 2010-09-19 16:56:30 i Allmänt,

Vart en seg dag i dag.I går va vi på kräftskiva, Roberts skift hade kräftskiva så det va alla i gruppen med respektive och barn. Mycke trevligt och egen fiskade kräftor,MUMS.
Vid 23 tiden gav william upp så då gick jag och barnen hem.
Så i helgen har det blivit vin och cider i två dagar och det är inte min kropp van vid så känner mig lite sliten kommer för modligen somna tidigt på soffan i dag.

Vi har vart ute i skogen och plockat svamp,vart 3 st cream fresh burkar.Regnet har verkligen gjort sitt det fanns massor med kantareller dock  massa smått så vi får ta en vända till och hoppas att dom växt till sig då.

Vilunda badet

Publicerad 2010-09-18 14:13:24 i Allmänt,

I dag va vi och bada på i upplands väsby.Mycke trevligt bad och alldeles lagom man har full koll. Vi åker och badar mycke så kommer dyka upp här lite då och då.
Dom har som en liten ström och den är favoriten dom åker runt runt runt. Så finns det två rutchkanor massa leksaker och en bubbelpool.
Tog lite bilder men vår data har gått i strejk så den vill inte ladda upp bilder och det är annat som bara helt plötsligt har ändrats så jag uppdaterar sen när vi fått ordning på den.

Bilderna vart inte så bra så det får bli en på william från strömen

Jag vann...

Publicerad 2010-09-18 13:54:01 i Allmänt,

Jag har inte berättat för er här om en tävling som jag och en kompis starta för två månader sen. Jag fick nog helt enkelt när jag ställde mig på vågen och den visa att jag gått upp fyra kilo och när jag knappt längre kunde knäppa mina shorts,jeanskjol och inte mina jeans passa längre.Innan jag gick upp dessa 4 vägde jag redan 4 kilo för mycket vad jag tycker. Så alltså 8 kilo för mycke.Då bestämde jag mig för att nu ska jag tillbaka till ruta ett. Min kära vän kände lika dant.Så vi bestämde att vi tar två månader och den som gått ner mest blir bjuden på middag. Så i går avjordes det hela och jag vann,skilde inte mycke vi har vart så duktiga.Så nu har jag gått ner 6,5 kilo , så jag har 1,5 kilo kvar sen är jag tillbaka där jag låg innan jag fick mitt första barn för 7 år sen.
Nu helt plötsligt kan jag ha byxor som bara legat för dom vart för tajta och det känn så skönt.

Vi åt på en Italiensk resturang som heter Tarantino och ligger på roslagsgatan inne i stan. Super mysig kväll med alla mina tjejer och jätte god mat. Efter tog vi en sväng på storstad och tog en drink.

Märks att jag inte åker buss så ofta längre men nu har dom satt in bara 639 en gång i timmen hela kvällen fram till tio i två. Kors i taket för ut fick man åka runt hela sverige eller byta buss och dom gick inte så ofta. Så det kändes skönt kan det blir buss flera gånger.

Skulle haft kameran med men glömde som vanligt

Bak och bad

Publicerad 2010-09-10 23:09:36 i Allmänt,

I dag har det vart en härlig ledig fredag. Börja med att ta mig ut på en spring tur innan frukost då vi vakna tidigt.
Sen när R tog Oliver till skolan så baka jag och William choklad muffins med nonstop. MUMS Och så blev det lite memory,Lite lyx tid med mamma medan Oliver är i skolan.







Sen blev det ett bank besök och en sväng till optikern.Fick ett par nya lincer som jag ska pröva några dagar.
Efter det så gick jag till rimbo biten och åt lunch med Linda jätte mysigt att träffas och snacka lite skit.

13.15
slutar skolan och då gick vi ner till badhuset. Det va länge sen vi va och bada så det va mysigt. Innan sommaren när vi va ner så sa jag till Oliver att om han klarar 25 meter får du vilken glass han vill. Då va det precis så han klara det. Så i dag sa jag om du klarar 50 meter får du välja vilken glass du vill,då simma han 100 meter, så himla duktig och det såg fint ut hela tiden,Mamma är så stolt :).








Mysigt med en dag tillsammans. Dock åkte R och jobba på kvällen men då fick vi middags besök av Micke ,Tessan och Vincent.Så full fart tills dom somna.


Nu är det klart! :)

Publicerad 2010-09-06 19:48:02 i Allmänt,

I dag när jag kom hem så va sängen klar. Det va en himla färg att ta sån tid att torka.
Så jag piffa klart allt idag.Det har ju sytts gardiner och målas ramar,bord och stolar. Nu är allt på plats. William la sig stolt i nya sängen.

Så här såg det ut innan









Så här blev det















Gränby och Kräftskiva

Publicerad 2010-09-05 19:00:08 i Allmänt,

GRÄNBY CENTRUM

Morgonen börja med en power walk innan frukost i går.Det av så skönt va länge sen jag gick har mest blivit löpning.Lite kyligt dock fick sätta på mig fingervantar.
Tidigare i veckan så försökte jag beställa vinterkläder till ungarna men det av leverans tid i mitten på december.Så det fick bli en tripp till Gränby centrum i uppsala där hitta vi en overall till William men inget till Oliver.Han hade själv valt på hm:s hemsida och ville bara ha det som han hade bestämt, men inget av det hade kommit ut i butik än så nu får jag hålla ögonen öppna.Vi hitta dock ett jätte fint sett på intersport men bara jackan kosta 1300 och det ör ju helt sjuk för en barn jacka.

KRÄFTSKIVA

På kvällen körde jag upp ungarna till mamma och pappa.Vi fixa oss och tog cyklarna till Kundby och Malins kräftskiva. Jätte fint hade hon gjort och vi alla tillsammans hade gjort goda pajer och köpt ost och kex mm.
Så kräftor så klart.
Det blev lagindelning och vi leket lite lekar.Jätte kul hade dom gjort, först blev det gissa låt,artist och årtal. Sen så ska det låta, vi hade alla fått en lapp med bilder och i laget skulle man få i hop låtar på en viss tid.Så blev det gissa skisen och till sist skulle man gissa vilken låt en person i laget hade i sina hör lurar, man fick nyna tralla dansa och men inte sjunga.
En toppen kväll helt enkelt. :) :)
Tyvärr dog min kamera så inga bilder, han fota kräftorna.



 

Stjärnor

Publicerad 2010-09-01 12:11:02 i Allmänt,

Oliver har ett väldigt humör där hemma just nu. Det börja för ca 3 veckor sen otreverlig, tjafsar emot det mest.a man säger,störig osv. Så för två veckor sen bestämde jag mig för att ta fram hans stjärntavla vi hade till honom för länge sen. Han kan få en stjärna varje dag om han sköter sig vilket innebär: hjälper till efter middagen, bäddar sin säng och inte håller på med sina kaxigheter jag skrev om tidigare. Varje stjärna är värd 5 kroner så han kan alltså få 35 kroner i veckan. Första veckan vart det 15:- och förra veckan 25:-. Första gånge la jag upp 7 femor så han skulle förstå hur mycke han kunde ha fått.
Så hans mål denna vecka är att få alla så vi får se hur det går. Hoppas att det ska hjälpa så det blir lite trevligare där hemma. För det har vart jättejobigt.

Så har vi William som blivit stor kille nu: I går när jag hämta på dagis slog det mig att han ska ju få va med i jumpagrupen på måndagar och så tala förken om att det oxå är dags för tennis from med denna termin. Han tillhör nu mera dom stora barnen,han är så stolt.Mammas lilla prins.

Om

Min profilbild

Ni har kommit till en glad tjej som gillar livet. Här skriver jag om det som händer i min vardag så som träning,små projekt, mina barn mm. Jag som skriver heter Madde och är lite över 30 ;). Bor med min sambo och två barn i ett hus i ett litet samhälle Välkommna!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela