Madde

Närmar mig

Publicerad 2012-02-28 17:29:48 i Allmänt,

Tog mig en löparrunda i dag och det har gått framåt lite till ca 5,5 km. Det kändes väldigt skönt i dag och jag kände att jag hade bra krafter kvar när jag kom hem. Så får klocka snart igen. Skulle även kunna ta en liten extra sväng så blir det 6 km.

Skridskor på sjön

Publicerad 2012-02-25 10:14:38 i Allmänt,

Har precis tagit oss en sväng på sjön. Killarna åkte skridskor. Oliver har övat bromsar, William kämpar på och är så himla duktig. Vart lite tidtagning och tävling mot sig själva att göra bättre tid.
Nu blir det slapp innan vi ska i väg till Åkersberga på bandymatch.

Lugnets tecken

Publicerad 2012-02-24 19:23:00 i tittskåp,

Lugn fredag, började med att förlora en match hockey mot William. Sen fyllde jag upp hyllorna med ved, limmade klart tittskåpet och så gick jag till frissan och tog bort mina slitna toppar.
Efter en super lugn förmiddag tog jag en skön promenad och hämta oliver i skolan sen hem och lämnade honom för att ta mig ut på en timmes promenad med Jennie.
Nu myser jag och barna i soffan med , chips, popcorn, cola och Wild kids.

Tittskåpet hämtat och nu har jag två till som ska göras.

Ior

Publicerad 2012-02-23 20:45:00 i tittskåp,

Huset har fått sig en omgång jag har gjort klart alla delar till ett tittskåp. Så nu har jag precis lutat mig tillbaka i soffan och har tagit helg. Det är bara så härligt!! :)

Delfinmobil

Publicerad 2012-02-22 22:27:36 i Allmänt,

Livet känns fortfarande toppen dock har jag slappat till lite denna veckan och spårat ur vad det gäller min kost. Men det är den tiden i månaden då det är svårt att få stopp på suget.

På jobbet byggs det pärlplattor för fullt och då vart jag sugen på att göra en mobil. Så resultatet har ni här nere. Hitta gamla rör som vi gjort armband av förut och det fanns massor så nu vet jag vad som kommer göras på jobbet ett tag förman över. Var redan flera barn som vart sugna i dag.

Sista dagen i morgon innan helgen är här och det är alltid lika skönt.

Dags att sluta mina blå god natt

Semeldagen

Publicerad 2012-02-21 20:54:25 i Allmänt,

På jobbet i dag vart det semlor och så klart kunde jag ju inte låta bli.
När jag kommer hem så har det bakats semlor, så just nu sitter jag och äter en till. Kan ju inte låta bli att äta här hemma heller när det bakats. Så nya tag i morgon igen helt enkelt.

 

Mysig helg

Publicerad 2012-02-19 14:42:56 i Allmänt,

I går startade jag lördagen med att köra ett intervallflexpass på f&s.
Sen va det skjuts till kalas för olivers del shopping på Ica och William lekte med kompis.
Kvällen bjöd på trevlig födelsedags middag här hemma tillsammans med mina föräldrar,Roberts föräldrar och min bror med familj.

-----------------------------------------------------

Familje söndag

I dag har vi varit i väg till junibacken. William är inne i en riktig Astrid Lindgrens period just nu Madicken och saltkråkan gå om och om igen här hemma. Så vi tyckte det kunde passa bra plus att de har gjort en utställning med Jan Lööf. Vi har läst de böckerna mycket här hemma så killarna tyckte det va kul. De visade teatern: Farbrorn med det röda äpplet.
Vi tog oss även en sväng på vasamuseet det tyckte de va riktigt spännande.

Nu blir det slapp och sen ska jag avsluta helgen med ett cirkelfyspass.

SOL SOL

Publicerad 2012-02-17 14:49:22 i Allmänt,

Fredag och jag är ledig som vanligt. Började dagen på Öf, men jag fick lite smått panik för det var så mycket folk där i dag.
Vi gick hem och åt våran lunch och tog det lite sofft innan det var dags att hämta Oliver. Fixade varmchoklad och smörgås och packade ner, tog med snowracer och tefat sen gick vi mot skolan. På väg hem mellanlanda vi i indianbacken fikade och åkte tefat. Oliver är dock 8 år och stod i sina mysbyxor och skulle inte åka ville bara hem till datan . Härlig stund i solen vart det alla fall .

 

Alla hjärtansdag

Publicerad 2012-02-14 09:18:31 i Allmänt,

Johanna på jobbet hade gjort så fina hjärtmacarones. Så jag har köpt tre stycken som mina hjärtan ska få hemma i kväll.

Suprise

Publicerad 2012-02-13 20:11:19 i Allmänt,

Imorgon är det ingen vanlig dag för det är min födelsedag ;)
Så jag har precis blivit firad med lite paket och glasstårta :). I morgon går vi hemifrån tidigt och kommer hem sent så dem hade bestämt att jag skulle firas i kväll. Fick en blomma som oliver hade valt, chokladask, dubbeltriss, en träningsmatta och 5 kg vikt. Blir toppen till min hemma träning.


Nyfrissad

Publicerad 2012-02-13 19:59:38 i Allmänt,

När jag kom hem i dag mötes jag av en stolt oliver som hade varit hos frisören. Robert brukar alltid klippa killarna men oliver ville inte. Han ville ha mer frisyr. Så i dag skedde det.

Vilket väder

Publicerad 2012-02-12 16:25:45 i Allmänt,

Vilket underbart väder det blev i dag. Tänk va mycket mer energi man får av att solen skiner. Oliver skulle ha haft bandy i dag egentligen men det var tydligen ingen . Så det vart lite skridskor och sen en sen lunch. Efter lunch åkte vi till arninge och Täby C. Byte ett par skor till oliver och köpte ett par byxor och en t-shirt till William som han fick av snälla mormor och morfar. Så kul och se när han står och väljer och det blir sådana starka färger.
Nu blir det en lugn söndagskväll med god middag.

Dagens träning

Publicerad 2012-02-12 11:24:44 i Allmänt,

Robert tog med sig killarna och åkte till spåret och åkte skidor. Själv tog jag på mig löprakläderna och gick ut och sprang. Det va riktigt tungt i dag och kändes som frukosten ville upp, vart alldeles för tätt inpå.
Väl hemma så körde jag Mias lilla utmaning

AMRAP

As Many Rounds As Possible på 20 minuter.

15 Burpees
15 Release push ups
15 Sit ups (Cross fit situps)
15 Squats

(Sök på youtube efter övningarna)

Jag hann med 6 rundor, + 15 burpees körde push upsen på knä. Vad klarar du???

Tittskåp klart

Publicerad 2012-02-11 23:09:00 i tittskåp,

Gjorde klart ett skåp i kväll. Så fick jag två beställningar till i dag :).
Skar mig precis i tummen rätt djupt har lindat in det rejält så får se hur det ser ut i morgonbitti.

God natt igen

Härliga lördag

Publicerad 2012-02-11 22:37:39 i Allmänt,

Lördagen börjar lida mot sitt slut.
Har haft en underbar lördag lite fix här hemma, Malin och Sanna kom förbi och fikade och snackade lite skit. William har varit på kalas och Oliver lek med en kompis här hemma. Vi har varit på en snabb visit hos mamma och pappa och nu i kväll har vi tittat på melodifestivalen tillsammans. William orkade precis hörsa sista låten sen så slocknade han i mitt knä.
Har precis gjort en beställning på HM, sommarkläder till killarna. Hade en 25% rabatt kod: 9690 och så en 10% rabatt kod: 9679. Så därför kunde jag inte låta bli. Två shorts,tre t-shirts och en kofta till William , två shorts,fyra t-shirts och en scarf till Oliver.
Nu ska jag bara lima klart ett tittskåp sen är det god natt.
Ska ladda batterierna ordentligt i natt för i morgon ska jag testa ett crossfitt pass som Mia lagt upp på sin blogg.

Sov gott

Mys fika

Publicerad 2012-02-10 16:10:03 i Allmänt,

Efter tandläkarbesök och Öf så gick vi hem och fick trevligt besök av Solveig. Hon hade semlor med sig, vi fikade och prata massa skit. Fick även en fin fin present av henne. Så kul, för formen har jag tittat på ett par gånger när jag varit inne på presentaffären.

Tandläkaren

Publicerad 2012-02-10 09:00:27 i Allmänt,

Ledig fredag och har precis lämnat William på Öf. Själv sitter jag hos tandläkaren och ska snart in och laga ett hål : S

Kalas tajm

Publicerad 2012-02-09 21:22:35 i Allmänt,

På lördag är det dags för William och gå på kalas. Så jag har gjort ett kort till födelsedags barnet i kväll.
Nu ska jag bara fixa till innehållet. Han kommer inte få något paket utan inuti kommer det stå att William vill bjuda med honom till lek och bus i Upplands Väsby en fredag så blir det lite bilder inuti från stället.
Hoppas han kommer gilla det. Blir kanske en besvikelse först att det inte är ett paket. Men det kommer bli toppen när dagen slår in.

Känner mig så nöjd just nu

Publicerad 2012-02-09 19:28:58 i Allmänt,

På jobbet trivas jag och det känns så kul just nu.
Saknar dock min gamla kollega Solveig massor, alla våra pratstunder,skratt och små gnabb i mellan åt. Hon har bara flyttat två trappor ner men det finns ingen tid när man inte är på samma avdelning.

Så har det gått 6 veckor sen jag började min utmaning, att komma ner till 30 minuter på min löparrunda. När jag började springa så var tiden på 33,46 och dag när jag testade mig va tiden 31,39, så tiden har förbättrats med 2 min och 7 sek :D.
Har tappat 3 kilo på köpet, det blir liksom lättare att tänka på vad man äter när man motionerar.

Hallen som vi fixat med blev toppen och i dag när jag kom hem så va köksväggen tapetserad och jag blev så nöjd.

Sommarsemestern är bokad sen några veckor. Vi åker till Gotland i sommar och familjen Persson /Carlsson hänger med och det känns kul.

Trivs med livet just nu helt enkelt

Laddar batterierna

Publicerad 2012-02-08 18:15:50 i Allmänt,

Sitter i soffan med William och tar igen mig lite. Men snart på med batterierna och köra igen. I kväll blir det cirkelfys med Jennie. Tur jag har henne annars hade jag nog legat på soffan resten av kvällen.

Hann även med

Publicerad 2012-02-07 22:20:00 i Allmänt,

att fixa till köksfönstret. Köpte nya gardiner på ikea, det fick bli ett par mörklila. Lite färg bland allt vitt och grått. Så fixade jag även en lila bild som jag satte i ramen i hallen så det ska gå ihop sig lite. En blomma som som har lila i sig och så det blev det lite piff med lila ljus.
( hihi snyggt att disktrasan ligger kvar på bordet)

Hallen är klar

Publicerad 2012-02-07 22:15:16 i Allmänt,

I kväll fixade jag klart hallen. Vart luftigt och jag känner mig nöjd. Mina funderingar nu är om jag ska ha en hylla under tavlan?

Före
image description

Efter



Före



Efter

Ett tabatapass !

Publicerad 2012-02-07 19:33:46 i Allmänt,

Ja då har jag tagit mig igenom mitt nya i ihopsatta pass.
Körde 20 sek vila 10 SEK åtta gånger.

Knäböj med armar upp till tak vid uppgång

Plankan med väderkvarn

Snabba Sparkar i rumpan

Snabba höga knän

Små snabba joggsteg ( på plats eller röra sig framåt)

Knäböj i gång jobba med armar också

Armhävningar

Mage i rodd

8 små hopp på ena benet sen byt

Knäböj med hopp ( grodhopp)

Plankan

Känns så skönt så här efter tog i mot lite först.
Bjuder på en bil från passet :)

Kul på jobbet just nu

Publicerad 2012-02-07 18:20:50 i Allmänt,

Känns så skönt på jobbet just nu. Vi pysslar inför alla hjärtans dag. Det som känns kul är att killarna också är i full fart och fixar. Så blir det lite badhus i morgon och planeringen inför sportlovet är i full gång.
Känns på topp helt enkelt :)
Tog bilder på en hjärtram och fotopinne ( kommer inte på vad det heter). Så har vi tagit kort på barna som de kan sätta i ramen och även göra ett fint kort till fotipinnen.

I kväll blir det sista fixet med hallen och nya gardiner till köket.
Så ska jag hinna med ett hemma pass också.

image description

image description

Lite fix och trix

Publicerad 2012-02-05 21:35:09 i Allmänt,

Söndag och det är lika med att helgen är slut.
På förmiddagen va vi hemma och tig det piano. Efter lunch åkte vi till Uppsala och Ikea. Det inhandlades saker till hallen och så gardiner till köket. Så nu har vi fixat och trixat i hallen. Bilder kommer när det är helt klart, behövs fixas lite med sladdar och en hylla. Vi hade tänkt tapetsera i kväll också men det hanns inte med.

Ha en trevlig start på nya veckan

Melodifestivalen

Publicerad 2012-02-04 22:15:51 i Allmänt,

Vad hände i kväll igentligen?
Det va bättre förr så är det bara.
Så är det skit kallt. -19 ute och här inne känns det ass kallt.
Kvällen har varit som i går. Kortspel, dart, melodifestival och så skit prat såklart.

Indianbacken

Publicerad 2012-02-04 14:31:37 i Allmänt,

Efter träningen gick hela familjen och åkte lite pulka mm i indianbacken. Skönt att komma ut och få friskluft och lite roligt ihop.

Nu har jag precis varit och köpt tapeten vi ska ha i köket. Lite tur hade vi allt. Tapeten fanns hemma, annars brukar det alltid vara beställning vara på sånt man vill ha.
Så i morgon blir det till att tapetsera :)

I kväll blir det jobb igen.

Intervallflex

Publicerad 2012-02-04 14:20:58 i Allmänt,

Efter frukost och lite små fix här hemma hoppa jag på cykeln och tog mig i väg på ett inretvallflex pass på Friskis och Svettis. Riktigt härligt pass plus att jag fick inspiration till att göra ett till tabata pass som jag kan köra här hemma.

Världens elakaste mamma

Publicerad 2012-02-03 23:17:53 i Allmänt,

Vart en härlig start på denna dag, eller inte. Oliver vart så sur och arg på mig. Beslöt att vi skulle gå till skolan i dag, men han tyckte inte jag va klok. Han börja nästan gråta medan vi gick och oja sig hela vägen. Annars brukar det va William som brukar sätta sig på tvären.
Ja ni förstår hur ond jag var va.

Jag och William gick till Öf som jag skrev i går.
Sen så hämta Robert oss och vi åkte upp till järnaffären. Vi tittade på tapet till köket. Vi hade pratat om att ta något med färg, vi visade bil på väggen och hon som hjälpte oss började lägga upp massa förslag vad hon tyckte. Det vart mycket vitt med mönster i eller så grått. Så vi tog hem massa prover och ska nu försöka bestämma oss. Får helt enkelt köpa gardiner, duk och ljus i nån färg i stället.

Rasta mig själv på Friskis och Svettis 20 minuter löpning, 20 minuter crosstrainer och så mage på det.

Nu har jag jobbat med ungdomarna igen och det känns kul. Chicago, 7:an, pil och så massa snack.
Snart dags att gå hem :)


Njut av era små liv

Publicerad 2012-02-02 23:03:27 i Allmänt,

Torsdag kväll och jag har fått huset städat från topp till tå - check
Snön skottad- check
Veden på fylld- check
En tvätt tvättad- check

I morgon är en annan dag och eftersom jag han med allt detta efter att barnen gått och lagt sig så kan jag lägga allt fokus på min lilla plutt imorgon efter vi lämnat Oliver i skolan.
Jag vet redan vad han kommer vilja göra. Han kommer titta på mig med sin flörtmin och fråga om vi inte kan gå till Lena.
Lena jobbar på öppnaförskolan och vi har gått där sen William varit liten. Eftersom det är många som är lediga fredagar så är det helt okej för mig att gå dit på fredagar för då får jag oxå trevligt sällskap.
Sista terminen, sen börja plutt i skolan och kommer vara borta varje dag. Våra barn har haft den turen att vi kunnat vara hemma med dem två gånger i veckan, Robert en dag och jag på fredagar. Tankarna har gått från att det är bra till att det är dåligt. Men nu när jag tänker på det så är det lyx, ta till vara på den tiden ni kan få med era små liv, snart är de stora och vill helst bara vara med dina kompisar.

Ett inlägg som skulle bli kort vart väldigt långt. I morgon är det fredag :) trevlig helg.

Små saker som förgyller livet

Publicerad 2012-02-01 20:54:38 i Allmänt,

I dag upptäckte jag något som fick mig på så bra humör :). En väldigt liten sak om man tänker efter. Slutade jobbet kl 16 i dag och det va ljust ute det kändes så bra och så mycket lättare. Ja som sagt var en väldigt liten sak men vi går mot ljusare tider och det känns så underbart.

Har precis varit och tränat och förnyat mitt träningskort ett år till. Även det kändes skönt då jag får ett årskort för 300:-. Bästa Malin ger mig sin rabatt och så får jag 1000:- från jobbet.

I bland är ju livet bara så underbart och så små saker som förgyller livet, lovely!!!

Om

Min profilbild

Ni har kommit till en glad tjej som gillar livet. Här skriver jag om det som händer i min vardag så som träning,små projekt, mina barn mm. Jag som skriver heter Madde och är lite över 30 ;). Bor med min sambo och två barn i ett hus i ett litet samhälle Välkommna!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela