Madde

mys i solen...

Publicerad 2010-05-31 21:27:01 i Allmänt,

Ledig måndag och jag bara njuter. Mia,Anton och Ella kom ner till oss i dag och lekte lite. Eller rättare sagt jag och Mia satt i solen och snacka medans killarna lekt och Ella sov. Sen käka vi lite lunch och efter det åkte dom hem.Jag och Wiiliam fixa lite ute och sen hämta vi Oliver på skolan. Vi fixade lite mellismatsäck så vi kunde stanna till i skateparken på vägen hem. Efter skateparken fick det bli en sväng till leksaksäffären och byta en present som Oliver fick i lördags och redan hade.
Tänk va svårt det ska va och bestäma sig men till slut så.
Sen ner påvtorget och köpte lite nya blommor visar i morgon.

Efter middagen tog jag bilen bort till spåret och så sprang/jogga jag 5 km spåret.Kändes väldigt skönt och orka utan problem.PÅ onsadg blir det vårruset så nu vet jag att jag kommer orka :)

I morogn blir det jobb sen ledig på onsdag och jobbar halv dag torsdag och så ledig fredag så NICE love it

Sköna söndag

Publicerad 2010-05-30 19:31:17 i Allmänt,

Så ännu en söndag,men inte vilken söndag som helst.Oliver fyller 7 år och det är morsdag.
En väldigt lugn dag med lite sång och paket på morgonen som sen över gick i frukost och efter det en skön promenad i solen. Sen fick det bli lite fix ute innan lunchen.Efter lunch bar det av mot vagn och lite fika hos brorsan.
Nu i kväll har vi haft Karin Daniel och Ingrid här på middag,myckte trevligt och god mat.
Nu nalkas det tv tittning och mys i soffan.

7 Års kalas

Publicerad 2010-05-29 15:57:16 i Allmänt,

I dag när vi vakna va himlen alldeles svart. Nejjj vi som ska ha kalas Oliver tyckte att det skulle bli ett jätte tråkigt kalas med regn.Alla år han haft sina kompis kalas så har solen skinit och det har vart så varmt . Så jag hade laddat upp med lekar.
Vi börja med presntöppning sen fika. Efter fikat blev det lite egen lek och sen hade vi presentleken sen blev det vattenkrig ute på tomten och till sist bildsaffari.
Nu har alla gått hem och Oliver är jätte nöjd trotts att det inte va bra väder.




Lek tips:

Presentleken

Man har köpt liet biliga leksaker som typ pennor ,nått godis, sticker mm. Jag handla sånt som låg från 3-15 kr.
Slår in dom lägger upp dom på bordet när det är dags. Sen får dom två tärningar som man slår och när man får två lika nummer får man ta ett paket. Så håller man på så laget runt tills alla paket är slut. Påminn om att det man har i paketen inte är deras och så får dom öppna.
Nu gör man om samma sak igen fast den här gången går det på tid. Man slår tärningarna och när man får lika så får man ta den sak man vill från någon annan så går det runt så till tiden är ute. Sen får man det man har framför sig. Jag stoppade medans jag såg att alla hade alla fall en sak var. Men det kan ju bli att man inte har nått så man kan va tydlig med det innan allt börjar.

Bildsaffari

Jag fotade lite olika ställen på tomten drog ut dom och bakom bilden skrev jag en bokstav. Sen plasera jag ut bilderna utifrån vad jag tagit på.
När det va dags så fick barna en bild och den bilden va första träffen, man går dit letar efter en ny bild och tar med sig den till det stället där nästa bild ska ligga osv. Sen när man inte hittar fler bilder så får man lösa va det står bakom bilderna, när man fått ordet vet man vart skatten ligger.
Jag sa inget om bokstäverna innan utan det fick dom som ny utmaning när dom letat klart bilder.

Fråga om du undrar nått

Magnetröntgen

Publicerad 2010-05-28 17:06:45 i Allmänt,

Hade sån tur i dag att det regan så slapp klippa gräset,även fast det behövs.
Det fick bli lite mys hemma och sen bar det av mot norrtälje.Fixa lite inför kalaset i morgon ska ha en lek som heter presentleken.Så gick vi i lite klädaffärer oxå.

Vid två tiden va det dags för MG-röntgen kördes in ett rör och så plåtta dom ländryggen.Fick ligga där inne i ca 30 minuter.Lite obehagligt va det när jag åkte in men när jag såg att det va fritt bakåt gick det bättre annars hade jag nog fått panik tror jag.
När vi va klara där sa hon att jag skulle göra vanlig röntgen oxå vilket jag inte hade räknat med så det tog lite tid på sjukan i dag.
Så nu är det bara vänta en vecka och se när jag får komma och prata med läkaren,hoppas dom hittar vad som orsakar min värk.





hej svejs

Publicerad 2010-05-25 18:13:04 i Allmänt,

Inte mycke som händer här inte. Pollen och så en förkylning på det kan det inte bli bättre???
Nu vill jag bara bli fri från pollen och allt va det innebär, kunna ha mina linser igen och solbrillor utan att behöva få ont i huvudet för att jag inte kan ha dom på mig.
Vi kunna känna mig mootiverad att gå out och power gå eller jogga utan att man känner sig helt slut för att näsan är täppt och man inte får luft.
Jag vill leva nu när det är sommar och härligt inte behöva lida .

Lite gnäll från mig
hej svejs

slappar dag i regnet

Publicerad 2010-05-23 18:58:54 i Allmänt,

Hade hopp om sol i dag me och bara få sitta i solen och slappa.Men vakna till regn och det fick bli slapp inne i stället.Dagen börja härligt. William vakna vid 5 och hade jobbigt med ögonen så jag gick upp och tvätta dom åt han och sen sa jag till han att lägg sig i gen att kl inte va mycke ,men när robert gick upp vid 6 hörde jag hur han gick upp. Fn tänkte jag inte sovmorogn i dag heller. Men när robert gick kom william in till mig och la sig brevid mig och så somna han om,YES.
Vakna till sen igen vid kvart över åtta då oliver kika in men han gick och byggde lego som han fick i present igår. Så jag vakna sen igen kvart över nio så gick upp och åt frukost med Oliver, sen vid halv tio vakan william. Härligt härligt.

Dagen har inte bjudit på något kul alls. Oliver lekt med en kompis och jag bara slappat.

Två av mina beställningar på tittskåp blev klara i går.



pinjatas

Publicerad 2010-05-22 20:31:41 i Allmänt,

Lördag och vi har haft kalas för 4 åringen och snart 7 åringen.
Härlig dag med sol och värme,vi börja dagen med en cykel tur.Sen hem och fixa lite inför kalaset.
14.00 kom alla gäster och det vart full fart med paketöppning, lek, fika och så pinjatas.





Nu ska jag fixa klart det sista tittskåpet som jag har som beställnings jobb. Ska levereras på tisdag.
Visar i morgon

återbesök

Publicerad 2010-05-21 19:13:46 i Allmänt,

I dag har det vart en härlig dag som dom andra denna vecka,men det som har vart extra bra är att jag har vart ledig :)
Lämna i skolan sen en promenad med T och william cykla.Efter det gick vi hem en stund och plantera lite blommor och fyllde på dammen med vatten.
!0. 15 va det bvc besök igen, hon kolla in knöllen han fått och tyckte vi skulle besöka en barnläkare i norrtälje och kolla upp den.Hörseln kunde hon inte kolla för han va fortfarande röd i vänster öra efter öroninflamationen så hon sa att det inte va någon idé att gör testet så vi fick en ny tid om två veckor.
I höger öra som han inte visa någon reaktion på sist hitta hon ingen refleks och tyckte det va märkligt. Men vi får som sagt va se om två veckor.

Sen fortsatte dagen bra med lite lekkompis till william och jag fixa i ordning balkongen/altanen baka tårtbottnar och muffins till kalaset i morgon.
Så ska jag fixa i ordning pinjatasen ( hur det nu stavas) oxå så är allt i sin ordning.

Njut av sommar värmen man vet aldrig när den försvinner

Puss och kram ses på stan

äntligen fick jag det gjort...

Publicerad 2010-05-18 12:07:08 i Allmänt,

Sen dom soppa gatorna så har jag tänkt att jag ska tvätta fönstrena och det va ett tag sen om jag säger så.
Hela helgen har jag dragit på det men i går efter jobbat blev det gjort dock lite slarv tog bara ut och insidan inte i mellan. Gardinerna tvättade sturkna och uppe dom med.
Sen blev det tittskåps fix har två beställningar. Jobbar i kväll så i morgon får jag göra klart dom.

Nu ska jag snart lämna William på dagis och sen till jobbet.
Njuta av det härliga vädret vi har man vet aldrig när det slår om.


Wien

Publicerad 2010-05-17 21:01:32 i Allmänt,

En vecka sen jag och mina tjejer va i Wine.
Vi hade en underbar tripp längtar redan tills vi ska på nästa.
Vi är 6 stycken tjejer som spar 200 kr i månaden på ett gemnsamt konto så vi kan göra något trevligt ihop.
Två av dessa tjejer har jag känt sen första klass och tre sen hösgstadiet,så kul att vi fortfarande har en tråd kvar. Även fast vi inte alls ses på samma sätt nu som förut. Men man vet att dom finns och det känns skönt.



Torsdag för en vecka sen mötes vi på Arlanda för att ta flyget till Wien. På planet skåla vi i lite bubbel och sen va pratet i gång.(Mest på tanterna bakom oss :))
Kl 17 ca landar vi och det är 25 grader i Wien,yes en härlig helg framför oss.Efter lite triks och fix med pendeltåg och tunnelbana kommer vi till hotelet,ska få våra rum och hon i receptionen berättar att ena rummet har vattensäng.Vi blir lite upprörda och hon säger att många säger att det är bra för ryggen och att vi kan byta rum dagen efter om vi vill. M och J tar sängen och sover sen jätte bra.


Väntan på pendeltåget



Vi hade bokat bord första dagen så vi tog oss i väg och åt god mat och drack lite vin och avsluta kvällen med lite drinkar.



Fredag va det fortfarande fint väder under frukosten som vi åt inne i stan men blev sen mullet och lite ruggigare.Denna dag va vi på lite shopping och kolla runt på alla fina byggnader.
På kvällen blev de god mat igen och ett försök på deras nattliv men det va ingen höjdare där vi hamnade så vi åkte hem, men M och J Stanna kvar och dansa loss lite innan dom kom hem.

Lördagen bestod av spanska ridskolan inte min favo direkt då jag inte är så intresserad av hästar, efter det dela vi upp oss,M och J gick på shopping och jag,L,H och S åkte och satte oss på en bakgård och fika.
På kvällen blev det en resturang nära hotelet och bara lugnt.



Söndag upp och ta sig till flygplatsen. Blev frukost på flygplatsen och sen får vi reda på att planet är en timme försenat. Kollar taxfreen och shoppar lite till killarna och lite sprit till oss.
Väl hemma kommer mamma,pappa,William och Oliver och hämtar mig

Det va den helgen längtar till nästa :)

(Säg till om ni inte vill va med på bild då tar jag bort er) ;)

Värme....

Publicerad 2010-05-16 20:59:26 i Allmänt,

Går dagen började med en joggingrunda innan frukost så härligt att komma ut och det är varmt och skönt och tyst runt omkring sig.
Sen hem och äta frukost tillsammans med famlijen. Vi 11 vart det full fart för då hade vi 4 års kalas för Williams kompiasr. Det bästa va ju att det va så fint väder så vi kunde ha hela kalaset ute. Så skönt!
Han fick fina saker och va super nöjd med kalaset.



Resten av dagen blev det inte så mycke gjort skulle ha putsat förnster men blev inte av.

På kvällen cykla jag upp till Malin och så blev det lite drinkar i solen för att sen ta oss in till norrtälje och trädgården där vi fyllde på lite till och sen gick och dansa loss på teatern.

I dag söndag vart det en park med L och barn. Sen hemma och äta lunch.Efter lunchen åkte vi till uppsala och shoppa lite blommor och fördelsedags presenter till Oliver som fyller 7 år snart.
Skulle även i dag ha tvättat förnstrerna men int ei dag heller men fick ner alla gardiner och tvättar dom nu så i morgon efter jobbet får det bli fönstertvätt.
Dennna dag sluta med ett tränings pass uppe hos mamma och pappa. Gräset växer av någon konstig anledning så det va liksom dags.
Se om pappa tar sig i kragen och köper sig en åkgräsklippare så han kan göra det själv.

Nu blir det slapp sen sängen

4 år

Publicerad 2010-05-14 20:16:30 i Allmänt,

14 maj och min lillaprins fyller fyra år. Han är dock nu mera den onda dockan i mellan åt.
Morgonen började med sång och paketöppning i sängen sen har den bara rullat på.Han har fått två t-shirts med star wars på,en polisbil,benten klocka och en microfon då han tycker om att sjunga till melodifestivals skivan. Williams dag så han fick välja middag så det blev hemmlagad pizza.
Fått en hel del gjort ute i trädgården,Skönt!! Nu vill jag till plantagen och köpa massa blommor.


Enkel glasstårta med familjen riktig tårta när det blir kalas



Blåsnig av ljusen gick så där ett i taget


Här körs det bil av killaran som aldrig har kläder på sig.


Skansen besök

Publicerad 2010-05-13 18:38:59 i Allmänt,

Torsdag och vi va lediga alla tillsammans, så ddet fick bli ett skansen besök.Mycke mysig dag och lagom varmt väder. Killarna va nöjda och glada.
På väg hemma stanna vi till i Täby C och handla lite sommar kläder till Oliver och William.
Jag såg en skit snygg kavaj på vero moda men den fanns ju inte i min storlek så klart,TYPISKT!

Väl hemma så har jag fått hallonlandet klart så nu är det bara det här små fixet som behöver göras under somaren.
Vill till plantaget snart och köpa upp blommor så man kan göra fint med krukor lite här och var.

Nu blir det dusch och sen filmtajm. Det blir närmre bestämt Avatar

En dags jobb på hela veckan

Publicerad 2010-05-12 21:43:50 i Allmänt,

I dag va den enda dagen på den här veckan som jag jobbat.Så härligt är just nu inne i en period då jag skulle kunna va ledig jämnt.
Lite oroligt på jobbet med tjänster och så,så det känns inte så kul att gå dit just nu.

Så har jag fått pollen så himla jobbigt ögonen kliar och jag bara nyser.

Nu är det städat och fixat inför helgen så vi bara kan njuat tillasammans.Eventuellt blir det ett skansen besök i morgon om vädret tillåter.

Ha det bra

4 års konrtoll

Publicerad 2010-05-11 08:01:18 i Allmänt,

I går måndag va jag och william ner till bvc på fyra års kontroll.Nu mer vägde han 18 kg och va 105 lång,räkna bra och knäppte knappar,satte pärlor på tråd och rita en bubbe.Synen bra men så kom vi till hörseln och där va det värre. Hon fick ingen reaktion på höger öra,så vi ska tillbaka den 21:a och göra om testet.

Natten vart så där William vart gnällig som bara den och det är ju inte så konstigt när han vaknar med feber och helt gul i vänster öra. Så det är bara ringa doktorn i dag. HOn på bvc kolla i öronen i går och sa att det såg så fint ut.

Är ju hemma igen så ni ska få lite uppdaternig från Wien snart

Nu drar vi.....

Publicerad 2010-05-06 11:16:08 i Allmänt,

Nu är morogn promenaden i solen lunchen och pckningen klar. Så snart blir jag skjusad till Arlanda där jag ska möta upp mina tjejer och så åker vi till Wien. Ska bli så härligt! :)
Kommer hem på söndag och då får ni en uppdaternig.

Ha det så bra så länge

Drogor och kriminallitet

Publicerad 2010-05-04 22:24:10 i Allmänt,

I dag på jobbet hade vi en kille som prata om sitt drogmissbruk och sin kriminallitet. Han har varit fri i tio år nu och berätta verkligen sitt liv från noll till nu. Väldigt gripande och ungdomarna satt tysta som möss och bara lyssna tom dom som annars int ekan sitta stil i många minutrar. När jag och min kollega hade gott ut från rummet hade många frågor kommit.
En mycket bra kväll med andra ord.Hoppas det blir lika bra nästa gång han kommer.

Go natt

Härliga söndag

Publicerad 2010-05-02 21:06:13 i Allmänt,

Det har varit en underbar dag i dag.Skönt när man vaknar och känner sig utvilad och fulla av energi. Efter frukost blev det lite ved travning, skateparken med killarna och så lite stuttsmatte hoppning. Efter allt det här blev det kompis lek för Oliver och william oh R gick och bada. Jag tog mig en sväng till Täby c och shoppa skor.För i går hämta jag ut mina skor från halens och inga va bra så ville kolla in vad som fanns på dinsko.

På kvällskvisten blev det middag hos mamma och pappa, sen hemma och lägga killarna och förberda inför morgon dagen då vi ska på utflykt med jobbet till mulle meck parken.Dagis är stängt så william får följa med Oliver har fritids men han får följa med han oxå.





Äntligen klart

Publicerad 2010-05-01 21:47:32 i Allmänt,

I torsdags va röris här och gjortde det sista i badrumet och i går va vi i uppsala och köpte dom sista små sakerna så nu är det klart :D
På kvällen i går va vi på middag hos Mia och Anders med barn och så va det goa vänner till dom där oxå.Mycke trevligt och god mat. Vid nio tiden åkte vi ner till brasan, vi trodde den redan va tänd men vi kom precis när dom skulle tända.

Idag har det vart en härlig dag hemma,förutom mitt monster till minsting han har haft sånt humör i dag så man skulle vilja sälja han....














Så skönt att man kan ta undan duschdörrarna så blir det lite mer yta.
Letade efter gamla bilder på badrumet men tydligen glömde vi ta före bilder så irreterande för det har jag gjort till alla andra rum. Men ni som vet hur det såg ut innan ser ju lyftet. Till er andra så är det så att vi har byggt ut och fått det större och i stället för nått turkost kakel så är det nu vit och ljust. Så skönt att det är klart

Om

Min profilbild

Ni har kommit till en glad tjej som gillar livet. Här skriver jag om det som händer i min vardag så som träning,små projekt, mina barn mm. Jag som skriver heter Madde och är lite över 30 ;). Bor med min sambo och två barn i ett hus i ett litet samhälle Välkommna!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela