Madde

Adventskalender

Publicerad 2010-11-30 19:57:08 i Allmänt,

I morgon är det 1:a december och julkalendern börjar på tv lika spännande och se va som kommer.Men inget slår ju trolltider som gick när jag va lite,den va ju såååå bra.
Adventskalnder tåget är framställt och vi får se i morgon om någon tomte vart på litet besök med små paket. William är så spännd och undrar hur han kan komma in.

Berätta ju om att vi hade projekt riva vägg här hemma nu är den nere men mycke fix kvar.Målet är ju att det ska va klart till jul.Måste köpas ny fläkt,bänk skiva och lite så.

1:a Advent

Publicerad 2010-11-28 20:55:21 i Allmänt,

Dagen börja med sovmorgon,William kom vid halv åtta och Oliver sov till kl nio:En skön och lugn morgon helt enkelt.Annars vaknar dom mellan sex och sju och det utbryter alltid nått bråk och så är morgonen förstörd.
Vi hade en lugn förmiddag hemma. Jag börja röja i kökskåpen och strukturera om för i dag börja vi projekt riva väggen in till vardagsrummet. :D

Efter lunch tog jag med mig William till solna och advents fika hemma hos Sofie.Alltid lika mysigt och gott. Oliver va på kalas och R jobba på här hemma.
Det har varit en skön helg och nu väntar en veckas jobb igen.

Indianbacken

Publicerad 2010-11-28 20:50:18 i Allmänt,

I går lördag så gjorde vi en premiär i i ndianbacken och snowracer/pulk åk.Det va härligt att komma ut och få röra på sig och få frisk luft. Det verkar ju inte finnas någon hejd på snön. Men det är fint och det blir ju så mycke ljusare.Storhandlat,advents pysslat och så Oscar

Publicerad 2010-11-27 14:25:09 i Allmänt,

Fredagen bjöd på mycke.Börja dagen med en tripp till norrtälje med william och storhandla på flygis,så en sväng på stan sen hem och fixa det sista in för söndagen då det är första advent.Stjärnor,julgradiner, ljusstackar har fått sina platser. Några tomtar fick komma upp men resten får vänta till julen närmar sig annars hinner jag lessna.

På kvällen så tog jag bussen in till stan och berns. Där blev det lite drinkar med mina tjejer och massa prat. Halv tio satte Oscar Linnros i gång och det va så bra,me like :D
När han hade spelat klart vart det mer prata och så lite sväng om på dansgolvet.
Halv ett tog jag bussen hem då kände jag att det räckte.

Pysslet fortsätter....

Publicerad 2010-11-24 11:12:36 i Allmänt,

Här om dagen gjortde jag ordning adventsljus stacken med mossa lite tomtar och siffror vart helt okej.
Sen tas det fram lite då och då. Slipper vi hålla på med allt i sista stund :)

Pepparkaks bak

Publicerad 2010-11-21 20:21:28 i Allmänt,


Delarna


Medans jag och William är på hans jumpa sätts huset ihop


Efter middagen dekorerar vi det


Sen fick kyrkan sig en plats i vardagsrummet och så blev det lite tomtenissar,granar och renar runt om.

3 års kalas

Publicerad 2010-11-20 17:19:25 i Allmänt,

Efter förmiddagens aktivitet så vart det 3års kalas hos kusin Anton.Mycke trevligt och massa gott fika.
Full fart som vanligt när vi alla samlas,vi är ju några stycken om jag säger så.
Sen åkte vi till torpet och hälsa på mamma och pappa en sväng.Passa på att samla på mig lite naturmaterial så jag kan göra en krans till dörren.

Fick låna massa stämplar av Mia i dag så i kväll ska det pysslas lite :)


Födelsedags barnet


På tårtan satt det en fin grävskopa


Ska låta mossan torka sen blir det till att skapa en krans

Ishalls besök

Publicerad 2010-11-20 12:07:55 i Allmänt,

I dag har jag rödvinshuvud,men va spelar det för roll det är bara köra på. Robert jobbar dygn och jag är hemma med killarna. Oliver har tjatat länge nu om att gå till ishallen så jag packa i hop allt och tog oss dit i dag.Helt själva va vi.
William va jätte duktig! Från att bara rammla förra året så stod han nu stadigt med stödet och tog sog fram riktigt bra.


På väg till ishallen


Ska jag våga


Japp med stöd gick det galant


Oliver kör sick sack

Härliga fredag

Publicerad 2010-11-19 16:05:11 i Allmänt,

Jag älskar mina fredagar.
Det är så härligt att ha en extra dag på helgen. I dag efter lämning i skolan så åkte jag och William hem till Ingrid, Märta och bästa Karin :). Vi luncha och fika och hann med massa snack,så vart det massa mys med Märta och Ingrid så klart.William är ju helt fantastisk va det gäller små barn han fixar och grejar för dom klappar och kramar dom.Ingrid är ju bara 1 år men han lekte så fint med henne.

Efter skolan åkte vi hem och så fick jag ta in lite ved medans killarna åt lite mellis.När allt sånt va klart vart det lite julpyssel. När vi va på panduro och handla till julkorten hitta dom en satts med snögubbar som dom ville göra. Så köpte en sån till dom. I dag passa det att fixa med det. Va från 7 år så jag fick hjälpa William med lite stygn men annars gjore han det mesta och Oliver ville oxå ha lite hjälp med stygnen.

Nu ska jag snart fixa lite middag och sen ska jag i väg i kväll och dricka lite vin med mina kollegor.

Trevlig helg

Farsdag..

Publicerad 2010-11-14 15:24:48 i Allmänt,

Här hemma börja morgonen med lite uppvaktining av barnens far.
Efter lunch begav vi oss av till min pappa och uppvakta han, det vart lite lotter och så elda vi deras stora hög med ris mm.
Medans Robert höll på med elden så gick jag ut i skogen och gjorde mossbollar till mina krukor jag inhandlade i går på plantagen. Efter det så gjorde jag och killarna en snögubbe. :)
Torpet avklarat och vi åkte till Roberts föräldrar där blev det tårta och bullar,mums :)
När vi skulle åka så ville killarna stanna så vi är själva hemma nu och va gör man då?? Sitter just nu här och sen blir det lite fix till killarnas adventskalender jag gör varje år.
Nu ska jag boka in mig på stations jumpan i kväll

Ha det gott
Dagens snögubbe


Mossboll i nya krukan


En på varje grindstolpe se om det kommer till nått när det närmar sig advent

Renovering

Publicerad 2010-11-13 19:26:39 i Allmänt,

Vi har målat om Olivers rum och möblerat om. Hitta inga bilder på hur det såg ut men ni som vet ser ju skillnaden.
Tidigare va det grönt och så hade han en döskalle på väggen som jag hade målat åt han. Robert hann röja ur rummet och börja innan jag fota.
Oliver gick med på att vi tog bort döskallen på väggen om han fick en döskalle matta som han såg när vi köpte färg till rummet. Så i dag har vi vart och köpt mattan, hylla, tavlor mm till rummet. Gick runt och leta gardiner på ikea,hemtex, jysk mm men hitta inga men så kom jag på att garinerna vi hade i vardagsrummet passar nog och det blev ju bra. Ska piffa med lite kort vid sängen oxå tänkte jag .
Väl hemma blev det fix och trix.


Nu blir det slapp i soffan med barna och sen så mycke bättre och kanske nått julkort


Tokiga OliverMattan

Lite julkänslor...

Publicerad 2010-11-11 22:37:17 i Allmänt,

Som sagt det har varit lite jobbigt på jobbet en tid och verkar inte vara över än men i veckan bestämde jag mig för att det inte ska få ta all min kraft. Så jag tog tag i mina kvällar och har nu tränat lite och så har jag börjat göra lite julkort. Tänkte först att jag beställer kort med ungarna på men så gick jag in på panduro och fick genast lite julkänslor och börja kolla bland pysslte och bestämde mig för att det är klart jag ska göra egna kort. Så jag köpte en del och i måndags börja jag pyssla framför tv:n.

I dag har det inte blivit mycke pyssel.Kom hem och va lite med barna sen börja jag lägga rent och städa lite här hemma vips va det dags att åka på fotbollsträning med Oliver. Sen hem och fortsätta här hemma. Vart sagoläsning för William och sen läste Oliver för mig så kul och höra hans framsteg.Det flyter på bra och han orkar mer och mer. Stolt mamma! :)
När killarna somnat vilket dom gör sekunden man gått ut från rummet så satte jag mig framför datan och har nu fått i hop ett mail till min chef ,får se om jag får någon respons.

Nu väntar sängen och i morgon ska jag ha en mysdag med William medans Oliver är i skolan, sen får vi ha mys alla tillsammans vilket brukar bli så där då dom inte klarar av att va nära varandera just nu.

Lite julkorts bilderVart borta ett tag.....

Publicerad 2010-11-11 12:00:53 i Allmänt,

Tillbaka igen
Sen vi kome tillbaka från turkiet så har jag vart väldigt trött och det är jobbigt på jobbet så därför har jag inte orkat med att skriva här.Men nu så tänker jag att jag ska ta nya tag och börja igen.
Har tänkt mycke när jag gjort visa saker att nu skulle jag ju kunna skriva men orken har inte funnits
Men som sagt nu kör vi igen.

Om

Min profilbild

Ni har kommit till en glad tjej som gillar livet. Här skriver jag om det som händer i min vardag så som träning,små projekt, mina barn mm. Jag som skriver heter Madde och är lite över 30 ;). Bor med min sambo och två barn i ett hus i ett litet samhälle Välkommna!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela