Madde

Slappare än slappast

Publicerad 2011-12-30 19:46:24 i Allmänt,

I dag har vi gjort ingenting, eller ja nästan. Oliver sov ju borta i natt så jag och William tog en promenad och hämta honom. Ååå vilken dålig mamma jag är som låter mina barn gå ;) . William va så sur och jag va så dum.
När vi kom hem blev det legobygge för fulla muggar. Legostaden ska byggas upp igen.
Brorsan med barn kom på middag och har precis åkt hem.
I kväll blir det godis och filmkväll för mig Robert jobbar natt.
Imorgon är det sista dagen på året och då blir det också massa gott gott sen så börjar nya tider!!!

Kan utan stöd :)

Publicerad 2011-12-29 16:37:38 i Allmänt,

Så efter två dagars jobb är jag ledig i fem dagar igen:) . Slutade tidigt i går så då han jag med att röja av huset så vi har kunnat ha det mys i dag. Eftersom vädret är trist så har dagen bestått av pusselbygge, Uno och skridskor. Så kul och se för William släppte stödet på isen i dag och upptäckte att det gick fin fint utan, stolt mamma.
Oliver hamnade sen hos Elias och ska sova över där. William blev knäckt så pigga upp han med att få hyra en film, så han tittar nu på smurfarna och jag har plockat undan i källaren. För ställde bara ner alla tomtar och massa annat där i går, men nu är det fint där nere med.
Dags att börja tänka på maten och sen ska det bli cirkelfyse i kväll är tanken om Robert kommer hem i tid vill säga .

Lekrymden

Publicerad 2011-12-27 15:34:23 i Allmänt,

Så ligger jag och tar igen mig efter en hård arbetsdag på lekrymden. Man blir rätt slut i huvudet efter allt ljud. Hade mina killarna med mig och de är också rätt möra nu. Det har gått i ett från att vi kom in på lekrymden tills att vi gick hem.

I kväll vankas det kalas för Vincent och efter det ska jag få till lite träning.

Så va julen slut

Publicerad 2011-12-26 20:47:08 i Allmänt,

Julen är slut för denna gång,ett år kvar till nästa gång. 
Nu blir det två dagars arbete, sen ledig i 5 dagar igen. Vi ska ta med oss de barn som är där i morgon till Lekrymden i Norrtälje, så då passar det bra att jag tar med mina små liv så kan det röja av sig lite.
Nu ska jag hänga en tvätt och sen blir det till att lägga sig i sängen,Sov så dåligt natten till i dag så jag är bra mör nu.


500

Publicerad 2011-12-26 15:12:59 i Allmänt,

Fick bli en sväng till Täby C i dag för att kolla in mellandags rean. Hade spanat in ett par stövlar och de va på rea nu men va inte så fina på. Hitta lite underkläder men inte så mycket mer.

Så har jag hunnit med en härlig promenad i vårvädret, 7 grader ute i slutet på dec inte klokt ju.

Nu byggs det pussel, Oliver fick ett pussel av brorsan i går med 500 bitar i. Så finns lite att göra nu.

Juldagen

Publicerad 2011-12-25 10:45:23 i Allmänt,

Så va det dagen efter den stora dan.
Vi hade en jätte mysigt kväll här hemma i går med mamma och pappa. Tomten kom och barna va nöjda och det är ju det viktigaste.
Ni skulle bara hört William när han öppnar ett av sina mjuka paket : -yes yes och gör segerschest med armarna ett par röda byxor. Han vart så glad, annars brukar ju inte de mjuka paketen vara så roliga. När jag kört hem mamma och pappa så åkte vi en sväng till Roberts syrra och mös vidare.

Nu på morgonen har det byggts lego för fulla muggar, spelats ishockey och byggts bilbana och även körts. Gissa vem som vann hockeymatchen mot oliver??


Jo det gjorde jag !! :)

Tomten har varit här

Publicerad 2011-12-24 09:57:50 i Allmänt,

Ja kan ni tänka er tomten har kommit hit i år igen. Oliver vakna 5:30 och vid 6:00 kom William upp. Då tisslades och tasslades det vid granen och med julstrumporna. Nu har vi tittat på sista avsnittet av tjuvarnas jul och ätit frukost. Nu blir det lite friskluft och sen julmys.

God Jul alla

Provsmakning av julskinkan

Publicerad 2011-12-23 18:52:50 i Allmänt,

Det fick bli en lättare middag i dag. Lite tomtegröt och skinksmörgås, mums. Nu sitter vi och sofftar i soffan och snart åker fredagsmyset fram. Oliver har bestämt att han ska sova på soffan så han kan se när tomten kommer i natt, men vi får se hur det blir med den saken.

Trevlig kväll

Julbad

Publicerad 2011-12-23 14:21:31 i Allmänt,

Eftersom vi vart helt klara igår med allt julstök så tog jag med mig killarna och åkte och bada på vilundabadet. Det är en lång väntan för dem ändå så kändes skönt att göra nått i stället för att gå här hemma och höra deras tjat. Vi hämtade upp en kompis till oliver vid halv tio och sen åkte vi. En rolig badstund och killarna är så nöjda. Nu är vi hemma och känner mig helt död.

Jul i vårt hus

Publicerad 2011-12-22 15:51:44 i Allmänt,

Handlingen gick bra, men vart lite orolig, för julgransbelysning och annat julpynt till gran va ju i princip slut över allt. Men i sista butiken så hitta vi lite.
Barnen har klätt granen och nu görs det skinka och rullas köttbullar förfullt.
Nu ser jag att granen är lite sned, så det får vi fixa till efter köttbullsrullningen.
I kväll blir det lite träning och när barna somnat ska de sista klapparna slås in, så man bara kan ta det lugnt i morgon kväll. Brukar alltid sitta kvällen innan i sista stund och känner mig stressad. Men inte i år inte :)

I dag ska det julhandlas!

Publicerad 2011-12-22 09:24:34 i Allmänt,

Sitter på bussen på väg till Norrtälje. Robert har jobbat natt och vi ska möta upp han på flygfyren för att handla julmat. Sen ska det också inhandlas en gran och nytt julgranspynt. Tur jag kollade jullådan för några veckor sen så vi inte stod där i morgon och inte hade nått att sätta i granen. En av killarnas snöglobb de fick förra året hade gått sönder och hela jullådan va möglig så bara kasta allt :(. Så jag hoppas nu på att hitta lite pynt.

Ha en bra dag

VINST!!

Publicerad 2011-12-21 16:26:29 i Allmänt,

Sista dagen på jobbet innan jul, skönt att vara lite ledig ett tag. Rättare sagt ledig 5 dagar. Har fått lite julklappar i dag från barn, kollega och så chefen. Sen så vann jag andra pris i vinlotteriet som vi har i slutet på varje månad. Det vart 5 flaskor :).

Snön har kommit

Publicerad 2011-12-19 19:00:05 i Allmänt,

Ja kan ni tänka er snön har kommit till oss. Hämta barna tidigt idag och de klädde på sig och gick ut och börja rulla stora snöbollar till en borg. Tänk vilken lycka och vet ni vad? De har hållit samma hela tiden :) hoppas nu att den får stanna ett tag. Oliver sa med himmelska ögon - hoppas det kommer så mycket snö att det blir stora snöhögar efter plogbilen så att vi kan bygga grottor.

Recept på snöbollar

Publicerad 2011-12-19 12:08:29 i Allmänt,

50 g smör
1/2 dl ljussirap
1/2 dl florsocker
2 dl grädde
1 påse kokos
3 st vit blockchoklad

Koka allt utom kokosen i ca 5 min.Rör sen ner kokosen, låt det stå svalt. Rulla sen bollar, låt dem också stå svalt en stund och rulla dem sen i smällt vitchoklad och sätt en silver kula på toppen.

Shopping

Publicerad 2011-12-18 17:20:17 i Allmänt,

Startade dagen med en lång skön promenad tillsammans med Jennie. Trist väder bara men vi trottsa vädret och gick ändå.

Vi lunchtid mötte jag upp Minna och Jenny i Täby C. Vi luncha och gick sen i affärer. Jag har nu handlat klart alla julklappar och även två födelsedagspresenter. Vincent och Ella fyller år i slutet på december.
Hittade en fin klänning som jag tänkte jag kunde ha på bröllopet jag ska på i slutet på januari. Nu ska jag bara hitta ett par skor. Hoppas jag kan hitta ett par på rean i mellandagarna.
Här är klänningen alla fall.

Filmkväll

Publicerad 2011-12-17 22:23:30 i Allmänt,

Kvällen slutade bra med mina hjärtan. Men William kan verkligen reta gallfeber på mig just nu. 6 års trottsen som kommit på besök månntro?
Har ju glömt att berätta att lillprinsen har två lösa tänder den ena väldigt väldigt lös, jag gillar det nog mer än han. Är på han hela tiden och vill känna och undrar om han vickar nått på dom, lite skadad jag vet.
Avslutade kvällen med en film i min ensamhet. Imorgon är det bara gå upp med tuppen för oliver ska på bandymatch med samling kl 8.30. Själv ska jag på lite trevligheter.....

Ibland bara brinner jag

Publicerad 2011-12-17 19:05:27 i Allmänt,

Ja och det hände i dag. Morgonen började med att jag blev väckt kl 8.20 av att det vart bråk i soffan. Fattar inte hur svårt det kan vara att låta bli varandra. Sen hade vi alla fall lite mys i sängen och kolla tjuvarnas jul. Frukosten intogs senare än vanligt i dag och sen vart det ut körning av barn till olika platser. Innan det vart det massa tjafs med William om olika saker, bland annat om hans lego som låg på golvet där jag skulle dammsuga. Han är som en tonåring skulle inte plocka bort och tyckte jag kunde försvinna ur huset och jag skulle vara tyst. Så legot åkte ner i en påse och ligger nu högst upp i köksskåpet. Medans de var hos kompisar så passa jag på att träna och bara njöt av lugnet här hemma. Så va det dags att hämta de små liven och vad händer samma stund som vi kliver utanför dörren hemma hos Viktor, jo William börjar med sitt tjafs och gnäll. I bilen från Ica och hem börjar de bråka med varandra och då brinner min stubin upp och jag blir galen. Hur svårt kan det vara och när ska de förstå???? De åkte in på sina rum och sen efter de har de varit som små lamm. Ska man behöva brinna för att de ska förstå allvaret??? TYDLIGEN!
Nu har oliver pysslat och gjort julkort till sina fröknar,som han ska lämna på tisdag tillsammans med paket.

Ännu en ledig fredag har rullat förbi

Publicerad 2011-12-16 17:35:11 i Allmänt,

Promenad till skolan och lämna oliver, sen skulle vi gå till Öf hade William bestämt. Väl där så va det stängt. Så vi gick hem och fick en hel del gjort i stället. Tog in ved, vek tvätt, satte på en tvätt, lite mys med William och så några viktiga samtal. Vid halv tolv gick vi och träffa Linda och hade en mysig lunchdejt på biten.
Så va det dags att hämta oliver och Elias. När vi kon hem slängde jag i hop några pepparkakamuffins som ja la polkagriskristyr uppe på, mums. Bugar vi varit bollek och snart väntar god middag och lite vin.


Trevlig kväll på er

Norrtälje igen

Publicerad 2011-12-14 19:18:37 i Allmänt,

Så har vi varit en sväng i Norrtälje igen. Oliver hade bandymatch i sportcentrum. I dag va han målis för första gången, släppte in 5 mål. Men de vann med 6-5. Nu är vi på väg hem och ska göra kväll och det ska bli så skönt.

Vad sa du?

Publicerad 2011-12-14 17:27:50 i Allmänt,

I morse vart det en härlig morgon, inte. Vi hade tid hos öronläkaren med William. Han skrek och svor och va så sur, för han skulle inte till någon jävla öronläkare. Men vi kom dit och då var han lugn. Han va jätte duktig! Han hade vätska och luft bakom öronen och hörsel testet va inte bra på höger öra. Han fick göra om tre gånger. Så nu ska vi tillbaka i slutet på januari och så ska vi göra om testerna. Han prata om att det kanske blir rör insatta men vi får se han ville träffa William några gånger först.

Snögloben

Publicerad 2011-12-14 13:00:52 i Allmänt,

Till dig som undra hur vi gjort snöglobarna.

En syltburk
Destilerat vatten
Glycerin (finns på apoteket)
Glitter
Lite stenar
Figur
Så tog vi plastgranris från en gammal krans

Vi sprayade locket sen i locket så limma vi fast stenarna, vissa fick limma lite lager på lager så figuren kom upp lite beroende på hur kanten såg ut. Vi limade med en limpistol så det torka fort. Sen fyller du burken med det destileade vattnet och så några droppar glycerin och rör om. Sen hade vi glitter i och det fick man blanda ner med en sked.Sen på med Locket och skruva åt. Häll vatten ända upp i burken så det inte bli luftbubblor. Sen vänder man försiktigt. Barna va lite hetsiga på fritids så vi fick limma om några för att det kunde inte låta bli och skaka för hårt.

Lucia

Publicerad 2011-12-13 13:17:46 i Allmänt,

Precis lämnat William på dagis och om 40 minuter blir det luciatåg på dagis. Oliver hade tidigare i dag men det missade jag.

Ny vecka

Publicerad 2011-12-12 21:18:33 i Allmänt,

Ja måndag och ny vecka har börjat. Tiden går för fort liksom. Är för dålig på att stanna upp och soffta ner. Gick upp 5:15 och sen har det gått i ett på jobbet. Sluta tidigt,hämta barna,åkte och handla mat, hem och laga mat, bandyträning, så vart det ett pass för mig med min nya träningskompis nere på gymmet,fixa klart presenterna till dagis fröknarna, vek tvätt och nu sitter jag här i soffan och äter frukt och laddar upp batterierna in för en ny dag med luciafirande i skolan och på dagis.

Go natt alla

Rischoklad

Publicerad 2011-12-11 20:16:08 i Allmänt,

Nu på kvällskvisten innan läggdags så har vi gjort lite rischoklad. Mums mums! Gjorde på vanlig Marabou choklad blir godast då.

Badhuset

Publicerad 2011-12-11 13:31:27 i Allmänt,

Jag och lilleplutten har varit i badhuset och badat med kusinerna Ella och Anton. Kul och se hur William kör sitt rejs i varma bassängen, av med puffarna och dyker efter ringar på botten. Stora framsteg :)

3:e advent

Publicerad 2011-12-11 08:26:34 i Allmänt,

Go'morgon! Så fick jag sovmorgon till 8 så skönt. 3:e advent och fortfarande ingen riktig julkänsla.
Hoppas ni får en bra dag, det ska alla fall jag försöka ha. Får se vad dagen bjuder på......

Snöbollar

Publicerad 2011-12-10 21:45:24 i Allmänt,

Väl hemma efter dopet så har det varit lugnt och skönt. Jag och William har gjort snöbollar. I morgon får det bli lite mer julgodis, så kransen som fortfarande inte gjorts... Köpte några saker på presentaffären i går som jag tänkte ha i.

Dopet

Publicerad 2011-12-10 21:40:33 i Allmänt,

Dopet gick bra och jag fick stå och hålla Elvira längst fram så nu är jag fadder/gudmor. Elvira va jätte duktig. Efter kyrkan vart det god mat och fika. Hon fick ett tittskåp av oss. Jag blir så irriterad bara, för jag bad Robert för länge sen ta kort på Elviras gosse djur. Det är en hund och den skulle jag göra och sätta högst upp på skåpet. Så när jag ska göra hunden har han raderat hunden. Så jag gör som jag tror att den är svart med bruna detaljer. Men den va ju grå med ljusbruna detaljer, så nu vill jag göra en ny så det blir som det ska vara.

Pepparkakshuset gett upp!

Publicerad 2011-12-10 08:12:27 i Allmänt,

Nu när vi vakna så hade pepparkakahuset gett upp:( ena väggen rasat och taket på väg att ramla in :(. Ja ja inget att göra åt. I dag blir det dop. Hoppas ni får en bra dag

Bakar och klart

Publicerad 2011-12-09 12:21:54 i Allmänt,

Jag och William fick till 62 st vaniljlussebullar till i morgon då Elvira ska döpas. Nu ska jag gå till presentaffären och kolla runt lite sen hämta oliver .

Bakning på gång

Publicerad 2011-12-09 09:54:29 i Allmänt,

Degen står jäsning. Spelat Uno med William. Det har fallit massa snö som bara blir blask, när det ändå kommer kan det inte va minus då så det får ligga kvar. Gillar inte blasket och plasket.

Skit väder

Publicerad 2011-12-09 07:01:20 i Allmänt,

Ligger i sängen och vi inte gå upp. Regnet öser ner, skulle bara vilja ligga hela dan. Men det är bara ta sig i kragen för oliver ska till skolan och jag ska till Ica och handla så jag kan baka mina vaniljlussebullar.

Rivstart!

Publicerad 2011-12-08 18:54:43 i Allmänt,

I morse vart det en rivstart. Fick ett samtal 6.20 av en från städ på skolan. Hon säger jag står här med två barn och deras föräldrar, det far inte kommit någon och öppnat. Vi öppnar kl.6.00 så de har stått där i 20 minuter. Det va inte jag som skulle öppnat och det va tur att jag precis hade gjort mig i ordning så jag snabbt kunde rusa dit . Frukost fick jag hoppa över och äta med fritidsbarnen. Sen har dagen rullat på och nu är det helg för mig. I morgon blir det lussebulls bak till dopet som brorsan ska ha på lördag, så ska jag ta mig ut och plocka lite granris till en krans. Jag har tänkt att jag ska göra en krans sen 1:à advent men inte hunnit med, men i morgon då jäklar :).

Snöglob

Publicerad 2011-12-06 18:29:14 i Allmänt,

Så har vi börjat få lite julstämning på jobbet. Vi bakar pepparkakor, gör julklappar så som spargrisar, tvål, ljus och idag börja vi göra snöglobar. de blir jätte fina.

2:à advent

Publicerad 2011-12-04 18:40:55 i Allmänt,

Så har ännu en helg rusat förbi. Dagen har vi tillbringat i långsjöhallen. Olivers bandylag har spelat tre matcher. förlora en, oavgjort en och så vann de sista matchen. Därefter åkte vi en sväng till mamma och pappa och hälsa på. Mamma höll på och titta på sina smycken och ja hitta två fina ringar som min mormor haft. Så dom åkte på mitt finger och fick följa med hem :). Så har våran 2:à advent sett ut. Hoppas ni har haft det bra.

Morgon mys

Publicerad 2011-12-04 09:20:15 i Allmänt,

Morgon mys i våran säng framför tjuvarnas jul. Nu frukost med andra ljuset tänt. Trevlig andra advent

Hur det kan bli

Publicerad 2011-12-03 21:48:50 i Allmänt,

Det blev en härligt lång snabb promenad efter lite ryggläge. Där efter fick källaren sig en omgång, så nu skiner det fint där nere igen. Skriver nu mera från min telefon och den bestämmer visst i mellan åt hur min stavning ska vara. Därför blir det lite fel då och då tex. Nötter i stället för nöter , öppettider i stället för öppethus. Ja ni förstår, är så inne i skrivandet just då och glömmer sen läsa igenom vad jag skrev men nu ska jag börja göra det. Nu fick jag ett samtal av mamma så ska va lite taxi nu. Vi hörs

Öppethus

Publicerad 2011-12-03 13:17:28 i Allmänt,

Så har vi vart i skolan på en lördag. Det har varit öppettider så alla föräldrar kan få komma och titta på hur de har det i skolan. Även nya föräldrar som ska ha in sina blivande 6 åringar va välkomna,så William och jag va och titta lite i förskoleklassens klassrum. Nu blir det lite slapp innan jag ska ta tag i källaren och eventuellt nån form av träning. Ha en bra lördag!

Bästis mys

Publicerad 2011-12-02 15:54:26 i Allmänt,

Uppsala besöker va trevligt, mera julklappar till inköpta. Barna helt klara men om jag känner mig rätt så blir det kanske nått mer i sista stund. Massagen va gudomligt skön! Nu sitter jag i sporthallen igen medans William har bollen. Sen blir det lite träning för mig på Malins pass.Efter det ska vi köpa Thai mat och ha lite bästis mys hemma hos mig, wiii. Trevlig kväll alla

Underbara lediga fredag

Publicerad 2011-12-02 09:35:22 i Allmänt,

Så va det äntligen fredag och jag är ledig. Oliver är lämnad i skolan och vi andra på väg mot Uppsala för att kolla in lite julisar. Sen ska jag på massage hos Cattis :D

hahaha

Publicerad 2011-12-01 20:15:19 i Allmänt,

haha va rolig jag är som skrev nötter i förra inlägget ska ju stå nöter så klart

Nötter bänk igen

Publicerad 2011-12-01 17:28:09 i Allmänt,

Så sitter jag i en sporthall och nötter bänk igen. I dag är det William som har bandyträning. Innan va gick hit så va vi på julfina på olivers fritids. De hade bakat goda pepparkakor och lussebullar så glögg till de vuxna,men jag som inte gillar det fick saft. Kvällen bjuder på soffhäng :). Vet ni vad det bästa är jag är ledig i morgon.

Go' morgon

Publicerad 2011-12-01 06:36:49 i Allmänt,

Så är vi uppe redo för en ny dag. Vet ni vem som varit här i natt? Tomten ;) . Vi brukar ha ett adventskalender tåg där det ligger ett litet paket för varje dag fram till jul. Men i år kom tomten med en varsin legokalender, killarna är super nöjda :) ha en bra dag

Om

Min profilbild

Ni har kommit till en glad tjej som gillar livet. Här skriver jag om det som händer i min vardag så som träning,små projekt, mina barn mm. Jag som skriver heter Madde och är lite över 30 ;). Bor med min sambo och två barn i ett hus i ett litet samhälle Välkommna!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela