Madde

Min första och största har blivit 8 år

Publicerad 2011-05-31 11:58:24 i Allmänt,

Så va det 8 år sen vi gick på skansen en hel dag väl hemma för att vila så började det hända saker. Värkarna  va på g och snart skulle vår första lilla bebis komma. Det tog ca 5 timmar så det va en snabbförlossning och ut kom en liten kump på 4780g och 54 lång.
Vi firade hon med paket och glass. Han fick en mobil,cd-spelare och ett legohus. Han va mycke nöjd vill jag lova.
Det vart en väldigt enkel mobil endast funktioner så han kan ringa. Han har börjat ta ta sig på små tripper runt om i området och de känns då skönt att kunna nå han. Tyvärr vart han sjuk på sin dag stackarn.

Liten skogsutflykt

Publicerad 2011-05-30 17:33:16 i Allmänt,

Söndagen blev lugn,vi tog en tur till barkarby och handla lite smått och gott.
När vi kom hem tog vi oss en liten paus och sen begav vi oss ut i skogen. Förra sommaren va vi på ett ställe och där byggde killarna koja så dom ville se om den va kvar. Det va den och dom fortsatte och bugga lite.

Det blir inte alltid som man tänkt sig....

Publicerad 2011-05-29 10:37:27 i Allmänt,

Går dagen började som vanligt,jag stack och träna och kom hem för att sen börja fixa inför dagen. Vi hade bjudit hit tjocka släkten på kalas för killarna. Robert tog med sig killarna till en park. Jag fixa mig och gjorde lunch. Så kommer dom hem och jag hör hur William börjar grina och jag tänker att det inte ska kunna gå en dag utan detta humör.Han blir nämligen sur för minsta lilla spelar ingen roll hur man gör. Men så kommer han in och det rinner massa blod från munne.På vägen in ramlar han i trappen vid garget och slår i tanden,den har åkt bak lite. Så det va bara att sätta sig och åka in till st:Eriks och kolla upp. Ett ända ställe som har öppet på helger och kvällar inte klokt.
R åkte med honom så jag fick ringa runt och säga att kalaset blir senare lagt.
Det va tre timmars vänte tid men barn gick före så det tog en halvtimme. Dom röntga och kolla lite. Det hade blivit en fraktur på roten men inte hela vägen upp så dom gjorde inte så mycke.hade det vart hela roten hade dom dragit ut tanden. De ville att vi skulle ta kontakt med tandläkaren här i Rimbo så dom kunnde kolla på det i slutet på veckan.

Kalaset blev av fast det vart lite senare. Det vart fika, paketöppning och godisjakt.Dom fick ett tält med sovsäckar och liggunderlag till av brorsan. Så när alla hade gått så ställdes det upp och dom skulle ju bara sova där när dom skulle sova.
Brorsan med familj stanna kvar och bjöd oss på middag grillad burgare och pomfrites.
Sen drog dom vi halv 9 och då gjorde vi i ordning för kvällen och William hade nu ångrat sig och skulle sova inne men Oliver skulle sova i tältet så han tog med sig kudden och nintendo ds och gick ut. vi förljde med och sa go´natt. Det tog väl en halvtimme så kom han in och ville sova i sin säng,Plutten.

Blir inga bilder då det finns dom som inte vill läggas ut.

Ha en bra morsdag alla mammor

Badkalas

Publicerad 2011-05-28 13:07:45 i Allmänt,

Oliver fyller 8 år på måndag. Jag fråga honom för några veckor sen hur han ville fira sin 8 års dag. Såg framför mig alla killarna i klassen och fullt öss här hemma. Men när han sa att han ville bjuda 4 killar i klassen och så en kompis till. Visst sa jag det blir bra då kan vi åka till Upplandsväsby och bada. Han vart jätte glad!! =)

Så i går när som sluta skolan kl13.15 så packa vi in oss i bilarna och åkte till vilundabadet. Det vart en toppen eftermiddag. Dom badade för fullt och så fika vi saft,cakepops,havrebollar och så glass.
Oliver va jätte nöjd i går kväll.
Jag hade kommit i håg kamera och här skulle det fotas,jiha. Eller inte batteriet va slut så det vart inga fina bilder,morrr alltid är det nått.

Förberedelser

Publicerad 2011-05-26 21:37:49 i Allmänt,

Det är ganska mycke just nu både här hemma och på jobbet. Jobbet ska det fixas inför sommaren och så börjar jag tänka på hösten med listor namnskylltar och allt vad det ska vara. Hur ska jag jobba får jag va kvar på cafeteria biten osv. Här hemma är det nu i helgen två kalas,imorgon har Oliver sitt kompis kalas och vi ska ta med 5 killar till upplandsväsby och bada på deras bad. Så vi tar med dom direkt efter skolan i morgon. På lördag är det släktkalas för både William och Oliver. Skönt att slå i hop dom. Jag har dock bakat allt som vi ska ha men det är ju ändå lite fix runt om. Visst det är ju lite kul också men skönt när det är över.
Sen på Onsdag och vi på kryssning med Mia och Anders. Ska bli väldgt skönt och bara få äta gott och få koppla av för en stund.
Sen kom jag på i går att snart är det den 11:e juni och då ska vi ha en dag för mina föräldra så det ska också bokas och fixas med.Kan inte skriva nått här eftersom dem inte vet än vad vi ska göra. Dem får det av oss i 60 års present. Men det kommer bli mys i alla fall.
Nä nu ska jag nog börja göra mig klar för kvällen och krypa ner i nybäddat, det är så underbart älskart

Vårruset

Publicerad 2011-05-26 21:29:58 i Allmänt,

I tisdags åkte jag in och träffa upp mina tjejer vid universitetet i Stockholm. Vi sprang vårruset och det gick så bra. Förra året sprnag jag på ca. 31. Så mitt mål va att jag skulle komma under 30 i år. Till det här året har jag sprungit mer än förra.Så när jag sprungit 5 km har jag legat mellan 27-29 minuter. Det blir ju lite mer peppning när man har massa tjejer runt om sig. Så jag hängde på en tjej en bra bit och det kändes så skönt.Men hon orka inte och jag sprang i från henne.Min tid blev 27,22 så jag är så nöjd. =)

Liten samanfattning av helgen

Publicerad 2011-05-23 20:43:20 i Allmänt,

I lördags morse åkte jag ut till Vätö närmare bestämt Jennys Land. Vi vart 7 tjejer som sola, snacka massa skit, åt och drack gott. Vi satte ute till kl va 2 eller då gav jag upp och gick och la mig. Vi spela ailias,Vi va tre lag från böjan men ett hoppa av och gick och la sig så det vart jag och Anna mot Minna och Jenny kvar. Tyvärr vann vi inte men det va trevligt ändå trotts lite höga toner i mellan åt.

Oliver va med mamma och pappa i stan och fick välja sin födelsedag present och det vart fotbollskläder. Sen gick dom och åt middag på Hard Rock café.

I går hämta jag hem mina små liv från torpet och vi åkte hem och hade en mys söndag. Lite parklek och lite fix ute sen somna jag sött på kvällen kan jag lova.

En kort sammanfattning av min helg.


Mina tjejer =)

Musikal

Publicerad 2011-05-18 07:17:35 i Allmänt,

I går kväll va vi på musikal i Olivers skola. Alla från förskoleklass till 3:or va med och sjöng.Några spela instrument. Dem va så duktiga. Det va tema vildadjur som dem har hållit på att jobba med den här teminen. Oliver visste inte vad han skulle va men till slutbestämde han sig för att jag skulle måla en fladermus i ansiktet så det fick blir så.

Uppsala

Publicerad 2011-05-15 15:58:51 i Allmänt,

I dag äntligen kunde jag putsa våra fönster. Skiner så fint nu, och gud va skitiga dom va fuska lite förra året och öppna aldrig upp dom för putsning i mellan men i dag så.
Oliver åkte till en kompis ,R och W åkte på simskola medan jag fixa. Sen hämta dom upp mig när dom va klara så åkte vi till Uppsala. Det bliev lite sko shopping och så lite smått och gott på H&M.
Nu hemma och ska ta tag i tvätten. Får se om jag kommer i väg på lite träning sen, travade nämligen ved i går och det skulle jag inte ha gjort för i morse när jag vakna hade jag fått ont i höger skinka igen det som har varit så bra. Men det känns lite bättre nu så kanske fixar ett pass.

Fottbollsko till Oliver

Kalaset

Publicerad 2011-05-15 11:09:42 i Allmänt,

Fullt ös medvetslös,över allt och ingenstanns är min samanfattning från gårdagens kalas. 6 killar som hoppa stuttsmatta,fika, sjöng till Eric Saade och hade skattjakt. William va mycke nöjd med gårdagens födelsedag och alla presenter.

Vi avsluta kvällen med lite grillning och sen en cykel tur till tjejkusinerna.


Uppdukat för 5 års kalas

Publicerad 2011-05-14 12:37:24 i Allmänt,

Snart slår kl 13 och huset kommer bli fullt med barn. William har bjudit 5 kompisar så det är inte så många men full fart kommer det bli. Så vi har dukat upp för fika förberätt skattjakt. Återkommer i kväll med hur vi har haft det.

5 år sen

Publicerad 2011-05-14 12:34:47 i Allmänt,

I dag är det 5 år sen våran lillprins ville komma ut i ilfart i ambulansen på väg in till danderyd.Han kom mer exakt vid mörby centrum. Vi uppvakta honom i morse med sång och paket.


Spännande vad är detta?


En kross och så ser det ut som lite lego


En radiostyrd lyftkran


Paket som kom i sista stund med posten i går en brandbåt vilken lycka och tur storebror va så snäll som byggde ihop den

Bra start på helegn

Publicerad 2011-05-13 15:11:57 i Allmänt,

Startade helgen med en power walk runt Rimbo, va riktigt skönt. Har sprunigit mycke och tyck dom senaste gångerna jag ska power gå att det inte känns något. Men i dag kändes det skönt. Hade William och Robert med mig som sällskap =).

Sen bar det av till öf med William för han ville så gärna dit. Jag tycker det är skönt att gå dit på vinten/hösten när det är mörkt och trist väder ute. Men va gör man inte för sin lilla prins.
I morgon fyller Prinsen 5 år och jag har väntat hela veckan på att ett paket ska komma som vi beställt till han. Så precis nu när jag slog på datan hade det kommit på mailen att det fanns på ica efter kl 17 så det va skönt. Har varit lite orolig att det inte skulle hinna fram.

Har shoppat lite på rean på hm.com som jag fick hem här om dagen.


Tränings topp nr 1


Tränings topp 2 ville helst ha just denna men va slut i min storlek så i stället för turkost är det lila


Så vart det två sådana här mysbyxor jag kan ha här hemma

Nu ska jag ladda lite inför kvällen med tjejerna på jobbet
Ha en bra fredag kväll där ute

4 arbetsdagar till har gått....

Publicerad 2011-05-12 21:30:58 i Allmänt,

och nu är det helg för mig. Så himla nice =). Inte hänt så mycket i veckan jobbat,tränat lite möten ja lite som vanligt om man säger så.

Vi skulle avsluta denna dag uppe på laidet med oliver och hans skola. Dom har varit där hela dagen och så skulle det avslutas med att alla föräldrar kom så skulle det grillas och bara ha det mysigt ihop. Men när vi åker upp ser vi hur svart himlen är över Rånäs och vi sa det blir nog ingen grillning,mycke riktigt ju närmare vi kom såg vi hur mycke det hade regnat där.När vi va framme stod alla i en klump vid vägen och bara vänta på att deras föräldrar skulle komma och hämta dom.
I det stora hela hade dom haft en toppen dag men på slutet hade regnet ,åskan och blixtrana kommit. Så typiskt när det vart så fint väder tidigare i veckan.

Så har vi lillplutten, han har haft en liten fas av magont och rädsla här hemma på kvällarna. Rädd för att det ska börja brinna i huset på natten och tankar på vart vi ska ta vägen om det skulle börja brinna.Han gråtter och är rädd och det hjälper inte riktigt med vad vi säger men till slut sommnar han i sin säng eller vår om vi är brevid.
Men sen sover han hela natten så det är ju skönt så han inte behöver drömma massa otäckt.

Nä nu ska jag göra det sista här hemma innan jag ska lägga mig i sängen och hoppas på att tv1 eller tv2 har något bra att visa. Våra kanaler går inte att se och R har jobbat natt och nu är han borta men i morgon skulle han ta sig upp på taket och vrida i antennen. Han trodde att det hade med den att göra nu när det blåst och så.

Ha det bäst alla

Sent upplägg

Publicerad 2011-05-10 11:36:00 i Allmänt,

Upptäckte nu att mitt inlägg från i söndags i nte kommit upp men nu fikc jag tilldet ,tydligen något knass.

Solen skiner och det är lovely,jag bara älskar det.
Nä nu ska jag jobba vidare blir att spendera eftermiddagen ute i solen då vi ska fira fritidshemmens dag =)

Ännu en underbar helg över.....

Publicerad 2011-05-08 20:40:15 i Allmänt,

Helgen började med en toppen kväll i Norrtälje med Malin och Sanna på fredags kvällen. Vi hamnade på stället (gamlastansträdgård). Det blev lite drinkar och massa snick snack så klart.

Lördagen börja bra med sovmorgon till kl 8.20 och så lite jumpa på det, Sen va vi hemma hela dan och det va kompislek, kalas och bara lugnt och skönt.På kvällen kom brorsan med familj och käka middag med oss,R jobba dygn så trevligt med lite sällskap.

I dag vart det också sovmorgon till 8.20 så underbart. I vanliga fall brukar dom vakna mellan 6 och 7 så riktigt lovely.
Efter frullen blev det löpning i spåret,5:an skönt som bara den. Sen så va det dags för simskola, så medans William simma så duscha och fixa jag mig efter löprundan.
Resten av dagen har spenderas hemma i trädgården och solen,vilken värme vi fick i dag igen nice nice.
Vi har väntat på ved som skulle komma på förmiddagen men den kom inte förens det va dags att åka till mamma och pappa på middag. Alltså runt fyra tiden, surt när dom säger en tid och så blir det inte så. Men nu har vi 15 kubik ved som ligger i stockar här på tomten så nu vet vi vad vi har att göra såga, klyva och så trava. Jobbigt men värt det när kylan kommer och vi slipper få dyra elräkningar.
Som sagt vi avslutade helgen på torpet och middag, mums och gott.

Hej så länge

Slut på ledigheten och in i verkligheten

Publicerad 2011-05-02 20:05:10 i Allmänt,

I dag börja jobbet med en rivstart. Fick ett samtalvid 7 när jag precis hade gått upp. Då va det en kollega som fått ett samtal om att det är ett barn påp skolan som är ledsen.Så det va bara att skynda sig på att ta sig dit. Föräldrarna hade glömt att det va stängt i dag för planering.
Sen kl 8 så börja vid med kvalitetsredovisning och allt va det heter. Så tröttsamt i mellan åt och mna är inte van i verken kropp eller knopp att sitta still och tänka hela dagen.
Men vi överlevde och fick klart allt nu får vi se om vi gjort rätt eller om det blir att göra om????

När jag kom hem drog vi till Uppsala och handla olja och lite sånt till bilen, nya cykeldäck blommor och lite så.
Nu är det kväll ochjag ska slappa lite i kväll och inte göra nått. Träning får vänta till i morgon en vilodag kan va bra.

Hej på er

söndag

Publicerad 2011-05-02 19:39:27 i Allmänt,

I går vart det kompis lek efter simskolan och jag måla grindstolparna och gargedörrarna. Lite löpning i spåret och sen åkte vi ner till kebaben och åt pizza till middag.
Avslutade kvällen med en film och lite mys i soffan.

Valborg

Publicerad 2011-05-01 11:45:58 i Allmänt,

Vad hände med vädret???
Kallt och trist. Eller solen lös ju på dan men blåste så kallt. Vi måla staket och fixa lite inför kvällen. Innan gästerna skulle komma tog jag mig till spåret och sprang 5:an. Bättre tid än tidigare i veckan,kändes så lätt i går riktigt härligt.
I fredags satt vi ute och åt middag i solen och tänkte att det blir bra då kan vi sitta ute alla i morgon. Men det gick inte så vi fick klämma in oss i vårt lilla kök, såna lägen önskar jag att vi hade ett stort kök.
Vi bjöd på grillspett med potatis,sallad,bröd och såser. Till efterätt belv det en aftereight brownis med vispgrädde. Den vart god men lite svår att få loss från bakplåtspappret.

Vi åtta tiden tog vi oss ner till brasan och som varje år får man vänta och vänta innan dom tänder.Om

Min profilbild

Ni har kommit till en glad tjej som gillar livet. Här skriver jag om det som händer i min vardag så som träning,små projekt, mina barn mm. Jag som skriver heter Madde och är lite över 30 ;). Bor med min sambo och två barn i ett hus i ett litet samhälle Välkommna!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela