Madde

Kvällen över

Publicerad 2011-09-30 23:23:52 i Allmänt,

Har jobbat lite extra i kväll på fritidsgården. Det har varit en mycke lugn kväll,lite chicago idol och så massa strunt prat. Snart dags att gå hem och vila upp sig inför morgondagen. Den bjuder på kusin kalas, slapp och lite inflyttnings fest hos bästa Malin.


Rymden

Publicerad 2011-09-30 18:45:35 i Allmänt,

I dag vart det en sväng till lekrymden med öppnaförskolan. Fullt öss framåt!!
Tog oss sen till Mc donalds och va lite onyttiga. Väl hemma hamna jag i solen och det va så skönt. Sen vart det en cykel tur till ica . När vi nästan va framme så fick William ett riktigt utbrott. Vi fatta ingenting, han slängde cykeln börja skrika och grina, R va dum och gud vet vad. Han kan få lite konstiga utbrott då och då. Man undra ju hur det står till. Hans kompis som var med måste ju undrat vad som hände. Sen vart han glad och de lekte som ingeting efter. Så skumt.

Nu jobbar jag lite extra på fritidsgården

ha en bra kväll

Slår till igen

Publicerad 2011-09-28 21:44:27 i Allmänt,

Passar på att gör ett inlägg till så här på kvällskvisten. Fotbollsavslutningen gick bra men tråkig som jag är så va jag inte med på matchen barn mot föräldrar, tycker verkligen inte att det är kul med fotboll. Ja man kan ju ställa upp men det va så många andra föräldrar som va med.
Har haft en lugn och skön kväll R jobbar och killarna somna skapligt i tid. Så passa på att njuta framför tv:n och har börjat på två tittskåp till.
Har blivit två tvättar också då Oliver kom hem i dag och har fått hundbajs på tjocktröja och jeans i dag när de hade utedag på fritids. De va en tjej som kasta en påse på honom och så klart sprack den. Hon ringde i kväll och bad om ursäkt.

Nu ska jag snart lägga mig i sängen och njuta det är så skönt i sängen

Go natt

Här är jag

Publicerad 2011-09-28 17:41:05 i Allmänt,

Va ett tag sen känner jag, men tiden har bara runnit på. Vad har vi gjort då da?
Ja jo vi har väl inte gjort så mycket. I söndags vart det en tur i skogen och en så en sväng till naturreservatet i Angran. Det vart en skön dag i solen. Efter lite fågelskådning så åkte vi till Arninge och kolla runt lite.
Avslutade dagen med en löpar runda i spåret innan det blev slapp i soffan.



Sen va det ny vecka och ja vad har den bjudit på? Lite storhandling, träning och så jobb såklart. Nu ska vi i väg på fotbollsavslutning och vet ni vad det bästa är? Jo att i morogn är det sista jobbdagen för mig sen är det helg :D

härliga lördag

Publicerad 2011-09-24 19:58:04 i Allmänt,

Vart en härlig lördag i dag.Först en sväng till norrtälje där det vart besök för Oliver på lekrymden jag och William luncha med Sanna och Malin,mys.
Sen vart det ett besök hos R på brandstationen där de fick åka brandbil och åka upp i korgen på stegbilen. Väl hemma tog vi oss ut i solen gräset vart klippt och så en sväng till skateparken.
Nu har det varit lite mys framför tv och hör och häpna men Oliver bad om att få gå och lägga sig Så det vart tyst i huset nu. Ska jag mysa med mitt godis och hoppas jag hittar nått bra på tv:n

Höst röj

Publicerad 2011-09-24 07:54:31 i Allmänt,

Gårdagen började vi med på öppnaförskolan,fullt ös fram till lunch. Sen åkte vi hem och börja höst röja ut i trädgården. Skönt väder men blåste en del. Nu är alla fall allt bort röjt och hösten kan komma på riktigt. Redan börjat falla en del löv men mer kommer det ju bli.
Sen tog vi oss i väg på bollek för William, han verkar tycka det va kul i går. Försökte förra året men han tyckte det va jobbigt, han är en riktig latmask. Så fortsättning följer vad han kommer tycka och om han vill fortsätta.

De sägs ju att sommar värme ska komma i helgen så i så fall ska jag bara njuta.
Men först blir det en sväng till norrtälje på förmiddagen.

Lite spa hemma

Publicerad 2011-09-20 21:45:59 i Allmänt,

Hade stägning i dag och kom hem sent.Killarna va hos mig på jobbet för R jobbar natt,så han lämna dom hos mig vid 16.30. De hade varit och badat och va så nöjda. När vi kom hem vart det en god kycklinggryta med ris som R hade gjort. Helt underbart att inte behöva börja laga mat kl 18 när det redan känns sent.
Efter maten vart det lite tv tittning innan det vart lite mysläsning ur en bok som jag fick när jag slutade på dagis, det är olika sagor från Astrid Lindgren i. Så det har nu valt en varsin saga två kvällar, vi lägger oss i våan säng och bara myser.
Sen har jag haft lite hemma spa och vårdat mina fötter i fotbad. Så slängde jag in en maskin som jag nu väntar på att den ska bli klar så jag kan gå och lägga mig och njuta i sängen.

Jackpot

Publicerad 2011-09-18 17:39:22 i Allmänt,

Va väldigt seg i dag så hade svårt att komma i gång. Killarna tjata på frukost så jag fick ge mig och gick upp och fixa. Sen hade jag massor i huvudet som jag skulle göra men fick inte i gång nått.Men så till sist vart det dammsuget,en tvätt på, och så gjorde jag klart tittskåpet som finns med i föregående inlägg. Oliver lekte med Isak och William fick inte tag i någon så va lite butter men vart bra ändå för han fick vara med.
Efter lunch tog vi oss ut i skogen och det vart så mycket svamp. Vi fyllde en 5 liters kastrull så nu när det är kokat vart det 2½ liter,JIPPI.
Nu har vi ätit en god lasange med vitlöksbröd till. I kväll hade jag tänkt att jag ska pröva på Pärs cirkelfyspass,men är så sent en söndag så får se.

Knatteligan igen

Publicerad 2011-09-17 17:14:09 i Allmänt,

Så va det säsongens sista knatteliga i dag. Det kunde ju inte bli på en bättre dag än denna,solen värmde och det va så skönt. Olivers lag vann två matcher och förlora en,Oliver gjorde ett mål.

Efter matchen åkte vi äver en sväng till Svennis och hälsade på Karin med familj. Det vart en fika och lite uppdateringar :).

Nu ska jag snart hoppa i träningsklädern och ta mig en runda runt Rimbo. Orkar inte ta mig bort till spåret tror jag.
Sen blir det kassler/potatisgratäng, va så lat i dag så jag köpte färdig potatisgratäng.
Mot kvällen och barna har somnat så blir det en film och lite godis till det, mums.

Middags besök

Publicerad 2011-09-16 20:33:34 i Allmänt,

Till middagen kom brorsan med familj hit och åt. Trevligt som vanligt. Så hämta de ett tittskåp som det beställt.
Jag har gjort tre skåp nu i veckan alla är inte helt klara än. I går fick jag två beställningar till känns kul . Så i Uppsala i dag köpte jag lite lera och nya skåp. (Kom på att jag redan skrivit det lite cenil)




Middags besök

Publicerad 2011-09-16 20:33:34 i Allmänt,

Till middagen kom brorsan med familj hit och åt. Trevligt som vanligt. Så hämta de ett tittskåp som det beställt.
Jag har gjort tre skåp nu i veckan alla är inte helt klara än. I går fick jag två beställningar till känns kul . Så i Uppsala i dag köpte jag lite lera och nya skåp. (Kom på att jag redan skrivit det lite cenil)




köket

Publicerad 2011-09-16 20:27:10 i Allmänt,

Så här vart det i köket med nya bordet och mina nymålade stolar som även fick nytt tyg.Som vanligt glömde jag ju fota hur det såg ut innan, men ni som varit här vet ju. Jag är så nöjd känns så mycke luftigare. William undra varför jag inte målade hans stol vit och nu blev jag lite sugen på det men känns samtidigt onödigt för vet inte hur länge till han kommer använda den. Vad tycker ni??
Nu vill jag bara hitta på nått med väggen mot hallen och nya gardiner. Lite små projekt så där :)


Nymålade ben och nytt tyg


Så helheten

Mysförmiddag

Publicerad 2011-09-16 15:52:02 i Allmänt,

Idag på förmiddagen har jag R och William haft en mysig dag i Uppsala. Vi lämna Oliver i skolan och åkte först till bauhaus och köpte oss en ny entre matta, sen bar det va mot Gränby C. Det vart en morogn fika medans vi vänta på att affärerna skulle öppna. Så kolla vi runt lite men kände ingen ro att kolla till mig själv så får ta en egen dag snart till ett shopping centrum. Men det vart strumpor till Oliver mössa til William nagelack till mig och ett par jeans till R. Shoppa upp mig lite på panduro också för har fått 5 beställningar, kul.

Sen bar det av mot Ikea och inhandling av nytt tyg till stolarna i köket. Så ska snart fixa med det så får ni en bil i morgon på nya matplatsen.
Skopunkten fick också ett besök, det vart ett par fodrade stövlar, ett par vinter kängor och ett par jumpa skor till tennisen. Tre par skor under 500:- lappen det tycker jag är bra. Verkar som det är lime grön som gäller för de små i år.

Sen hem och hämta Oliver men han ville inte med hem utan åkte till en kompis. William  fick tag i Viktor så han är här nu.

Ha en trevlig kväll alla

Batman

Publicerad 2011-09-14 12:53:46 i Allmänt,

I går skulle jag göra ett försök och boka biljetter till Batman showen som ska vara i globen i oktober. Det gick så där. Först hade någon av barna hållit på med min digipass så jag kunde inte betala via internetbanken jaja tänkte jag och skulle betala med kortet men då hade jag ju glömt vad jag valt för lösen så jag kunde inte verifiera mig. För att kunna göra nytt lösen behövde jag digipassen osv skit irreterande.
Men de va snabba på att skicka hem kod så jag kunde lösa upp digipassen i dag har nu bokat 4 biljetter till batman showen i oktober. Kommer bli en överraskning till killarna, kul med lite mys att se framemot nu när höst mörket och regnet verkar smyga sig på.

 

Mysfika

Publicerad 2011-09-11 18:52:39 i Allmänt,

Söndag och killarna ville ha kompislek. Oliver fick tag i en kompis men inte William. Hans kompis som han ville leka med va sjuk.
Själv har jag tvättat fönstrena, gått och tänkt på det typ en månad och nu tog jag tag i det i morse. Skönt när det är klart. Så har det vecko handlats, bakats,slängt saker vid returstatonen,börjat på lite tittskåp och så det bästa av allt Minna,Jenny och söta Elton har varit här och fikat i dag.
Det värtsa är att jag kände lite ryggont i morse men tänkte inte mer på det men under dagen har det bara blivit värre och värre. Inte min vanliga smärta utan det här är på ett helt nytt ställe. Men har tagit voltaren och hoppas att det blir bättre annars får jag se hur jag gör i morgon, får gå och öppna och sen gå hem om det är så här i morgon.

Ha en trevlig söndag kväll själv ska jag nog tillbringa den i sängen när killarna lagt sig

Suprise!!

Publicerad 2011-09-11 09:17:50 i Allmänt,

Fredagen bjöd på överrasknings kräftskiva för min bästa Solveig. När hon fyllde 50 i augusti så va Jag över till henne och då fick hon blommor och en inbjudan hit på middag och hon undrade om det bara skulle bli vi och jag sa ja. Men när hon kom hit så va alla vi kollegor samlade och hon vart verkligen överraskad. Det vart en super lyckad kväll och vi hade så trevligt.  De sista gick vid halv ett så då röjde jag av och gick och la mig.

Äppelhattar

Publicerad 2011-09-07 19:44:40 i Allmänt,

I förra vecka bjöda några tjejer i nian mig på äppelhattar och de va så goda. Så i dag fick jag receptet och jag och William har bakat dom. MUMS MUMS säger jag bara. Vart bara tio stycken så ska baka flera till helgen. Skönt att ha lite olika bakverk i frysen så man kan ta upp om man får trecligt besök eller bara blir sugen.
Stolarna är färdig målade och det vart så fint. Bild kommer när jag fått mitt tyg och om vi eventuellt hittar någon tapet.


Vart en härlig måndag tillslut

Publicerad 2011-09-05 21:33:44 i Allmänt,

I dag öppna jag och det började lungt och skönt men blev en riktigt kaos morgon. Men det va bara att lida igenom sig den. Sen blev det en lugn stund med mina högstadie elever i cafeterian. Slutatde kl 14.30 så åkte och hämat mina köra hjärtan. Men fick bara med mig en hem William åkte till Viktor. Så jag och Oliver baka, gjorde läxa och hade riktigt mysigt här hemma. Sen hämta vi William och åkte hem och åt middag. Vi öppan fler dagar så man kan få tiden på eftermiddagarna.

Vi 18 tiden va det dags att ta sig till Viby och Oliver har prövat på judo för första gången. Han gillade det sa han och vill dit nästa gång med,visst vi prövar tre gånger har jag sagt så får vi se sen vad du tycker.

Nu ska jag lägga mig och värma upp inför morgondagens föreläsning inne i norrtälje

Nytt projekt

Publicerad 2011-09-05 21:26:28 i Allmänt,

Så vart det ett litet projekt till. Som jag skrev i tidigare inlägg så köpte vi ett nytt matbord i går. Så i stället för att köpa nya stolar så målar jag nu bena på de stolar vi har. Det va tidigare ekben men som tur är har vi vit färg hem så jag lätt kan måla.
Så med nytt tyg till stolarna kommer det bli kanon.
Vart jättte sugen på att tapetsera ena väggen i köket så ska bara förhandla om det här hemma. ;)

Flyg och motordag i Vallentuna

Publicerad 2011-09-05 21:22:33 i Allmänt,

I går var det en lång dag. Vi börja med en sväng till Vallentuna. Dar va det en flyg och motordag. Flygplan, helekoptarar, militären, brandfösvaret, gamla bilar,  lite tiovoli och så lite stånd.
Vi tog oss ett varv och kolla vad som fanns och killarna tyckte det va spännande med pansarvagnarna, flygplanen och helikoptrana som kom inflygandes när vi kom.
När det närma sig lunch så  tog vi oss en plats i solen och åt vår picknick. Medans vi åt va det lite flyguppvisningar med lopar, snurrar mm.
Så besökte William ambulanshelikoptern och polishelikoptern, mycket spännande.

När vi kände oss klara åkte vi till Barkarby och köpte en bäddsoffa till mamma och pappa som de ska ha i sin nya lägenhet. När vi gick förbi köksavdelningen så passa jag på att fråga om ett matbord som vi har sett. Men i kataloge står inget om att det fanns i vitt, inte i butiken och inte på nätet heller. Men jag tyckte det va konstigt så jag frågade och jo visst hade dom det i vitt. Så vi slog till. R har velat ha ett runt matbord länge, jag har velat ha ett vitt men inte sett nått fint men så i gå köpte vi ett. Hade även velat ha nytt tyg till stolarna men det va slut så det får bli en annan dag. 

Efter lämning i Solna åkte vi till torpet och fick middag så gott och så skönt att inte behöva laga någon mat. Sen hem och lägga barnen och montera bord

Bästaste mamma

Publicerad 2011-09-03 18:58:10 i Allmänt,

William har fått fina regnkläder och mysdress av mina kära päron. Det är mamma som handlar men pappa är med på ett hörn så klart. Nu är han välklädd till knytte dagarna med dagis. Oliver har fått T-shirts så nu blir han fin i skolan.



Knatteligan

Publicerad 2011-09-03 18:55:40 i Allmänt,

I dag va det dags att åka till kårsta och möta Riala,Kårsta,Norrtälje och Rådmansö i knatteliga. För två veckor sen va vi här hemma i Rimbo. De spela tre matcher vann en och förlora två. Oliver gjorde ett mål och va riktigt duktig sista matchen.
Vi hade toppen väder solen sken och värmde skönt.
Om två veckor är det dags igen i Riala.
Sen har det varit slapp här hemma har börjat känna mig sjuk,bihålerna men hoppas inte det blir värre.

Fredags biomys

Publicerad 2011-09-02 20:22:03 i Allmänt,

I dag har det vart en skön dag hela dagen. Började med en liten cykel tur och lämna Oliver i skolan. Vid 9 va jag hos doktorn och har nu fått tabletter mot min köldallergi,så nu ska jag kunna bada och va ute när det är kallt utan att få klåda.
William lekte med en kompis så jag och R tog oss ut i skogen och bara njöt av tystnaden vi hitta lite svamp,räckte till en varsin kantarell macka.
Så va det dags att hämta i skolan och hämta William och så åkte vi in till Täby C.Kollade runt lite efter tjocktröjor till Oliver utan luva men det värkar svårt att tillverka. Fanns på stadium och intersport men då kosta dom ca 500:- och det tänker jag inte lägga på en tröja.
Efter lite affärer så gick vi mot bion och killarna vart jätte glad.Vi hade inget sagt bara att vi skulle till Täby C och shoppa lite och det älskar dom ju så dom va lagom glada tills de fatta varför vi va där.
Väl hemma så har jag beställt från hm för där fanns det minssan tjocktröjor utan luva men inte i butik, verken på hm eller kapphal.Lindex va jag dock inte på.
Så hämta vi ett trevligt paket på Presskiosken när vi kom hem.
Så nu är killarna klara för vinterlek,bara bra vinterstövlar kvar.

Olivers uppsättning:



Willliam har en jacka som Oliver har haft med turkosa inslag som byxorna kommer passa bra till. Så har han förra årets overall kvar också.
Men det här fick han:

Om

Min profilbild

Ni har kommit till en glad tjej som gillar livet. Här skriver jag om det som händer i min vardag så som träning,små projekt, mina barn mm. Jag som skriver heter Madde och är lite över 30 ;). Bor med min sambo och två barn i ett hus i ett litet samhälle Välkommna!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela