Madde

Inte många knop här inte

Publicerad 2011-04-29 18:36:46 i Allmänt,

Vakna till ytterligare en solig dag. Det har varit toppen och varit ledig när vädret varit på topp. Inte gjort så mycke idag inte. Ner till apoteket och smatidigt passa jag på att gå in och beställa nya linser.Just nu är det uteslutet att använda dom men pollen ska väl gå över så jag kan ha linser och solbrillor.
Sen hem och laga killarnas fotbollsmål. Efter det vart det slapp i solen en stund, lite lunch och där efter det toga jag och William tag i rishögen. Våran bil har pajat så vi fick lassa upp på skotkärran och dra ner det till brasan.
Känns så trist den gick igenom beskitningen men så i går när R skulle till jobbet starta den inte så vi fick båcksera den till verkstaden i dag inte fått något svar på va felet är.

Så har vi handlat inför morogndagens grillning. Mia med familj och Madde med familj kommer hit i morogn och grilla. Ska bli mys, så kan jag tänka mig att det blir en liten sväng ner till brasan. Tänkte bjuda på grillspett ,potatis, såser och så sallad. Till efterrätt blir det en browni med aftereight smak. Mia har tipsat på sin blogg så vi får se om jag får till det.



Härliga dagar

Publicerad 2011-04-28 21:51:45 i Allmänt,

Två härliga dagar till har gått av min ledighet. Åter igen det är så härligt och vill inte tillbaka till jobbet när det är så här härligt väder.
Gårdagen höll vi oss hemma killarna hade kompisar här och det va full fart. Jag börja tvätta fönstrerna som är inått tomten dom andra får vänta tills gatorna är soppade, dom verkar inte ha speciellt bråttom med det i denna hålla.. Så fick källaren sig en omgång tog fönstrerna invändigt och torka av alla yttor som jag kom åt ,dammsög och skura av. Så skönt att få det gjort.
Avslutade kvällen med en tur i spåret 5 km,lite jobbigt då det låg 5 stycken stora granar efter stormen som var.
Lite hinderbana och lite omvägar så gick det bra ändå. Nöjd med min tid va jag oxå så det kändes skönt.

            ______________________ :.: __________________________ 

I dag har det vart det en städ och tvätt dag på förmiddaggen. Killarna va hos kompisar så när jag va klar passa jag på att sitta och njuta av tystnaden i solen innan det va dags att ta sig till doktorn. Har pollen och känner att medecinen från apoteket inte riktigt hjälper.
Dom är så nonchalanta där nere,jag hade tid kl 13.25 den tiden kommer min doktor tillbaka från lunch och går in på sitt rum och jag hör hur han sitter och pratar i telefon. 13.45 kom jag in, samma visa varje gång har aldrig kommit in på den tiden jag ska.
Fick alla fall utskrivet på recept så nu ska det väl bli bra hoppas jag. Men det va kaos på apoteket så jag går dit imorgon igen och hämtar ut.
Så hämta jag barn och åkte till norrtälje,va in på franks färg och kolla in deras sortiment från panduro helt okej men inta allas lika mycke som i affärerna.Visste inte ens att dom hade panduro förens vi fick hem ett reklamblad i veckan att dom skulle ha 15 % där nu. Så köpte lite grejer.
Sen åkte vi och bowla med Therese och hennes barn super mysig eftermiddag. Nu snart dusch och krypa ner i nybäddat det är det bästa jag vet.

Sov gott alla

Påsklov

Publicerad 2011-04-26 21:26:32 i Allmänt,

Så har vi påsklov den här veckan och jag har tagit ledigt :). Det är så skönt jag skulle kunna jobba halvtid och sen bara njuta av livet. Alla fall när våren sommaren är här.
Det vart en bakdag i dag  till alla kalas som kommer här i maj. Det blev cakepops, havrebollar och bullar.
När vi hade bakat cykla vi till en park och möte upp Mia med barn.
Avsluta kvällen med ett pass på friskis och svettis.

Vätö

Publicerad 2011-04-24 21:09:50 i Allmänt,

I dag blev det en tur till vätö till Jenny och Fredriks landställe. Där va Minna med familj och Sofie med kille. En trevlig fika i solen och så massa prata så klart. Super mysigt!
På vägen hem stanna vi på flygfyren och storhandla.Killarna va uppe på lektornet så jag fick gå i lugn och ro.När jag kom fram och skulle betala så fick jag en avstämning,suck.Va viserligen väldigt länge sen och har väntat på det.Men jag packar ju så som jag vill ha det och dom bara slänger ner sakerna. Man får ju tänka lite man kan inte lägga nachochipsen mitt i påsen och massa tunga saker över det blir mos då hallå.
Nu tar det nog alla fall ett tag till nästa hoppas jag.

Kvällen avslutades i skateparken,fattar inte vart dom får sin energi i från jag hade helst bara velat lägga mig framför tv, va helt slut.Tänk om man hade lite av deras då skulle man få så mycke gjort.

Påskharen kom

Publicerad 2011-04-24 20:55:40 i Allmänt,

I går vakna jag av att killarna satt och titta på tv och William prata med Oliver om att dom måst börja leta ägg i fall påskharen varit här.
Så kom dom in och fråga mig om jag visste i fall den varit här men jag sa att jag inget hört än. Dom fortsatte att leta i hela huset men hitta inget. Så jag messa till R att han skulle säga att han sett haren på vägen hem från jobbet och att dom kunde kolla ute.
Tillslut hitta dom ett varist ägg ute och va så nöjda. Innan frukost skrapa dom sina lotter och Oliver va så glad för han va 20:- på en tialott, men så skrapa William sin triss och säger jag har fått 3 lika och vi kolla och det va 50 kronor kul tänkte jag. Så skrapa han nästa ruta och säger det står en 1 och en 0 så det vart ju 500:- han vann.

Dagen fortsatte med pyssel i trädgården och så låg jag i solstolen en del så himla nice. Vi tog oss också en sväng ut på sjön med kanoten alldels stilla och lugnt. Riktigt mysigt faktiskt.Jag va lite skeptisk först.
jag tog mig en springtur mot mamma och pappa vid finsat hämta familjen upp mig för då va jag helt slut. vart nog ca 7 km,NÖJD.
Kvällen avslutades med middag på torpet och det va så gott och mysigt att få träffa mamma och pappa.



Långfredagen

Publicerad 2011-04-22 21:47:36 i Allmänt,

Långfredag och mycket står på listan. Hade tänkt ta mig ut och springa innan frukost men när jag vakna och såg att det regna så försvann all den lusten.Så gick och la mig igen efter jag satt på en film till William.
Planen för dagen va att jag och killarna skulle ta oss till Arningen vid halv ett och byta lite kläder,men nu hade R bestämt sig för att han skulle med så vi åkte i väg redan vid halv tio först till Arningen och köpte olja till altan,färg till staketet och lite till. Sen bar det av mot bromma blocks och byte kläderna och kolla runt lite. Vi avsluta vår shopping runda på bauhaus och köpte en svart matta till vår altan/ballkong.
Nu vart det lite spelrum och vi åkte till Mulle Meck parken så fick killarna röja av sig. Oliver va över allt förutom på marken. William sprang direkt till flygplanet och va så nöjd.









Vi två tiden så åkte vi till familjen Roberts för att fira Ingrid som blir 2 år. Vi hade köpt boken Pippi Långstrump och gillar henne så mycket och i dom flesta paket låg det Pippi saker.
Efter fika och lite mys så åkte vi hem för Robert skulle i väg till jobbet. Väl hemma börja jag fixa i jorgubbslandet bort med allt gamalt och på med lite täckbark.
Hann även med att tvätta av alla utemöbler och altan så i morgon kan vi olja och få fram alla möbler. Jag älskar verkigen den här tiden nr värmen kommer och man får ett stort rum till att vara på.Bara öppna altan dörren så är man ute


Söta födelsedagsbarnet som fyller 2 år

Mina påskgubbar

Publicerad 2011-04-21 19:27:50 i Allmänt,

Skärtorsdag och jag har jobbat kortdag i dag. Så nice och det bästa av allt är att jag är ledig i tio dagar nu. Ja jag vet tjatar lite om det men det ska bli så skönt.Hoppas på STOR SOL och underbara dagar.
Efter jobbet åkte jag till presentaffären och köpte påskpresent till mamma och pappa. Sen hämta jag ungarna.Väl hemma blev det lite mellis och påskkorts målning.
Vid fyra tiden kom Olivers kompis hit så gick dom påskgubbar och fick ihop massa med godis och även lite pengar.Dom va snälla och lät William få gå me.
Medans dom gjorde det så passa jag på att städa huset så nu är det rent och fint.

Nu funderar jag på om jag ska ut och ta mig en lång promenad men vi får se

GLAD PÅSK ALLA!!


Mina påskgubbar.William vägrde öppna ögonen

En kanot

Publicerad 2011-04-18 18:04:16 i Allmänt,

I dag när jag kom hem så hade robert börjat med vårt första projekt, vedboden. Fått bort alla buskar där vi ska bygga ut den och börjat sätta pelare.
Så stod det också en kanot på tomten. Han har pratat om en kanot ett tag och i dag hitta han en annons i NT och slog till.
Nu blir det snart föräldrarmöte med olivers fotboll och sen lite löpning i sköna vår kvällen. Jag bara älskar det.

Utflyktsdag

Publicerad 2011-04-17 17:17:14 i Allmänt,

Medans Robert tog med sig William på simskola i morse så ordnade jag lite picknick. Oliver ville leka med kompis och va sur och tvär här hemma. Men nu hade vi bestämt att vi skulle göra en liten utflykt bara familjen.
Så när dom kom hem satte vi oss i bilen och åkte mot furusund.Vid den höga bron stanna vi och gick ner till vattnet det fiskades, åts lite picknick,klättrades i träd och va bara lugnt och skönt.

På vägen hem stanna vi till i norrtälje för vi skulle byta en tröja på hm, men nä då hade dom stängt va helt säkert på att det va öppet. Lindex,Kapphal,Dressman och Åhlens va öppet så fattar inte varför dom har stängt skit surt.

Blev en sväng förbi torpet på vägen hem med lite blommor till mamma.


Lite fiske


Sugen på lite fika


Tussilago


Lite upptäcktsfärd


Trädklättring


Jag vill också komma upp

Eldning vid Harka

Publicerad 2011-04-17 10:47:43 i Allmänt,

I går åkte vi till Malin och hennes nya hem. Hon har köpt ett fritidshus i Harka som hon håller på att renovera så hon kan bo permanent. Just nu är det byggarbetare som panelar om, byggt nytt tak och river väggar inne. Hon har även haft några killar där som fält massa träd så vi hjälpte henne i går och dra ris och elda.Malin måla för fullt huset ska bli svart med vita knutar och foder så snyggt. Barna fick också lekkamrater i form av hundar. Dom kasta pinnar och jagades för fullt
Till lunch grilla vi korv och så mös vi i solen.
På kvällen bjöd hon på middag uppe på gården där hon bor just nu. Vi tog cyklarna upp vid sju tiden och vi tio tiden börja oliver tjata om att han ville cykla hem men klockan blev närmare 11 innan vi kom i väg. Oliver va så dukitig som orka cykla dit och hem.

Hjärtat i halsgropen

Publicerad 2011-04-13 18:50:39 i Allmänt,

Nu har det blivit tid för Skateparks tid igen. Många timmar satt vi där förra våren och sommaren och tydligen verkar det sitta i i år igen. Så i dag vart det tredje gången. Robert har varit i väg med dom två gånger men i dag förljde jag me dom.
Mitt hjärta fixar inte riktigt allt. Det är ju massa stora killar där och dom fixar ju så mycke saker och Oliver vill så gärna me. Så i dag hoppa dom mellan två hopp men det va så långt i mellan så Oliver fick inte, men så drog dom i hop och Oliver ville pröva så han gjorde det och det gick bra men jag blir så nervös. I år vågar William också åka ner för ramperna men dock med kickbiken tack och lov.
Blir nog många timmar där i år med. Men hoppas på skönare väder så jag slipper sätta på mig vinterjackan och vintervantar.



söndags film

Publicerad 2011-04-10 17:09:58 i Allmänt,

Så efter en härlig dag ute blir det snart stek med potatis och god sås.Där efter kommer jag ge mig i väg på ett medelstations jumpa pass.
Innan det är dags att gå och sova så blir det himlen är oskyldigt blå.
Sen börja min nya vecka kl 6.00 i morgon bitti

En vecka sent kom det fina vädret

Publicerad 2011-04-10 17:06:34 i Allmänt,

I dag har det varit tipp topp väder =).Jag blirså glad och det är så skönt. Vi har varit ute hela dagen röjt på tomten,klippt lite buskar,plnterat nya påsklijor för stormen förstörde mina. Medans William va på simskola förberede jag och Oliver grillen och såg till att korven va grillad och klar till Robert och William kom hem. Jag och robert börja planera lite för framtida projekt utomhus. Det första kommer bli att bygga ut vedboden sen har vi lite insynsskydd som ska byggas, så vill jag ha en mur och fixa till markenytan runt altanen.
Men som sagt var först blir det vedbo utbygge.
Oliver va på kalas mellan 14-16 och då passa jag på att lägga mig i lä och sola lite så himla skönt!


Vårlökarna blommar


lite krocket


Och så blev det liet snadlådelek

Pelle svanslös

Publicerad 2011-04-09 21:00:31 i Allmänt,

Nyss hem kommen från teatern Pelle svanslös. Det va Rimbos ungdoms teater som spelade den. Dom va jätte duktiga.Killarna va lite sega men nöjda ändå.

Pyssel och slapp i soffan

Publicerad 2011-04-09 16:48:50 i Allmänt,

Vi hade en övernattnings gäst natten till i dag,när han åkte hem så satte sig Oliver och byggde pärlplatta. Han har kommit in i nått riktigt pärlplatte sting. Platta efter platta byggs han söker på nättet och räknar pärlor och bygger på.



William la sig i soffan och kolla lilla jönssonligan



Själv fixa jag ett fördelsedagskort till min Jenny som fyllde 30 år idag. Så när jag va klar med det åkte vi till Estuna på lite uppvaktning. God mat och så fika på det. På vägen hem stannade vi till i norrtälje och hälsa på Robert på brandstationen. Han jobbar dygn så trist.


Jobba lite extra

Publicerad 2011-04-09 09:16:11 i Allmänt,

För ett tag sen hade jag tagit på mig att jobba lite extra på fritidsgården. Efter jag sa att jag kunde så kändes det lite jobbigt att jag hade sagt ja till en fredag kväll. Men den blev så himla bra, vi stängde gården och tog med oss ett gäng tjejer och åkte till fyrishovs badet i Uppsala. Där börja vi kvällen med tacobuffé,mums.
Efter det tog vi oss in i badet och bubbla hade vattenrutchkanne tävling och bara massa mys. Så det vart inte så jobbigt att jobba i alla fall.

Nu ska jag försöka få till ett födelsedagskort till Min Jenny som fyller 30 år i dag

Underbara barn...

Publicerad 2011-04-08 15:09:20 i Allmänt,

Underbart brejk på jobbet i går.Efter lunch åkte jag och Solvieg till ikea och shoppa loss lite till fritids. Vi håller på att bygga en scen till barna så vi skulle köpa golv men blev lite annat gott och blandat oxå.
När jag kom hem så möttes jag av William med en kikare. Robert hade kommit hem med den och han va så nöjd med att gå runt me den runt halsen och kolla. Så titta han upp mot himlen och så sa han jag kan se gammel farfar nu han tittar på oss så här ( så visa han att han hade armarna i kors)
Så gulligt! Det kan komma ut så härliga saker ur ungarnas munnar i bland.
underbara bran i mellna åt helt enkelt. Tur att det kommer små ljusa stunder i bland mellan allt bråk och gnäll.



Bandyavslutning

Publicerad 2011-04-04 15:38:04 i Allmänt,

Lördagen bjöd på innebandy avslutning. Mellan 11-14 satt vi i sporthallen,dom mixade i hop alla bandylag så det vastora till små. Så körde dom matcher.
Kul för oliver men lite drygt för oss att bara sitta där men det är väl bara vänja sig.



Efter bandyn åkte vi hem till min brorsa och hälsa på. Det kom en liten bebis i Tisdag. Så liten och söt inget namn än så ska bli spännande och se vad dom bestämmer. Kvällen blev lugn och skön i soffläge.

Vart tog det fina vädret vägen???

Publicerad 2011-04-04 11:20:48 i Allmänt,

Söndag coh vädret är skit. Hade verkligen sett framemot sol och en varm söndag men nä varför då. Det gjorde att mitt humör inte var det bästa. William och jag cykla ner till badhuset och det vart simskolepremiär, nu ska vi ner 8 gånger till innan sommaren.Han tyckte det va roligt och va jätte duktig.

Sen efter lunch blev det lite röj ute. Killarna har fått fram stuttsmattan och va så nöjda. Jag är inte lika nöjd då den står på altan ända ler fria ytan just nu.



Vid 3 tiden åkte vi till roberts föräldrar och där fick vi middag, efterrätt och fika.Men när fikat skulle fram så klädde jag på mig joggingdressen och tog men en spring tur hem.
Det va den hlegen det nu väntar en ny vecka

Shopping i Uppsala

Publicerad 2011-04-04 11:09:43 i Allmänt,

Vart en sväng till öppnaförskolan i fredags förmiddag, William vill gärna gå dit trotts att det mest är småttisar där.
Tog oss hem efter lunch och fixa lite mellis innan vi hämta Oliver i skolan .Sen packa vi in oss i i bilen och åkte mot Uppsala. Börja i gränby centrum,shoppa lite bebiskläder ,ny brödrost, vårjacka till Oliver och ett par överdragsbyxor, fördelsedags present till Olivers kompis.Sen vart det en sväng på ikea skulle vilja ha en ny matta till v-rummet men kan inte bestäma mig, så vart inget.

På kvällen fixa jag i ordning Oliver som skulle på kalas med utkläddnad om man ville så han skulle va dracula. Vi andra va hemma och hade lite mys framför tv medans han va borta.




lillbrorsan vill oxå speksa

Om

Min profilbild

Ni har kommit till en glad tjej som gillar livet. Här skriver jag om det som händer i min vardag så som träning,små projekt, mina barn mm. Jag som skriver heter Madde och är lite över 30 ;). Bor med min sambo och två barn i ett hus i ett litet samhälle Välkommna!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela