Madde

Vecko avstämning

Publicerad 2012-03-31 14:01:56 i Allmänt,

På fredagar brukar jag springa min runda och ta tid för att se om tiden blivit något bättre.
Tog mig aldrig ut i går och bestämde mig för att jag i dag i stället skulle ta mig i väg.
Dåligt beslut, snöblandat regn blåst och blött. Men jag tog mig ut ändå, det var motvind på många sträckor och kändes väldigt tungt. Jag tog mig runt och får väl vara nöjd med tiden 30 minuter eftersom det var motvind och snön fall ner.
Väl hem hjälpte jag till och trava ved så lite rygg och arm träning ;). Sen när jag kom in åkte min orangea boll fram och jag körde tre magövningar. Ena övningen ligger man på ryggen ena benet på bollen och så lyft upp kroppen och andra benet mot taket, gjorde tio lyft på varje ben. Direkt efter utan vila körde jag gående plankan med fötterna på bollen, det vart 5 st och direkt efter det planka i 30 sek. Så gjorde jag det här 3 gånger och jag kan lova att det brände fint i magen.

Så hade jag avstämning på vågen och den visade 1,1 kilo mindre. Så 73,4.
Alla fall en av avstämningarna hade blivit bättre denna gång.


Och så lillen

Publicerad 2012-03-30 23:43:04 i Allmänt,

Williams garderob har rensats och även blivit på fylld från källaren med massa nytt. Sånt som Oliver haft så alltså gammalt men nytt för han.
Men han fick också lite nytt i dag. Foppatofflor från dinsko som han behövde och så ett par bonus skor bara för att vi fick dem när jag handlade till mig på skopunkten. Man får ju tre betala för två.

Växer och blir större

Publicerad 2012-03-30 23:36:56 i Allmänt,

I går prövade Oliver lite av sina byxor och jag fick snabbt ändra mig om att han visst har så det räcker. De va alldeles för små. Så det fick bli en liten titt i hm katalogen så han kunde visa vad han ville ha. Så det har också inhandlats till honom i dag från både mig och snälla mormor. Så byxor och fina vårskor.

Några av inköpen

Publicerad 2012-03-30 23:32:16 i Allmänt,

Här kommer lite bilder på det jag fick med hem i dag. Resten ligger hos Ma och Pa ;)

Fick även med mig lite nya tallrikar,assietter och en salladskål.
Har länge velat ha nytt men inte haft det som första prio. Men i dag såg jag på cervera att de hade 30% på tallrikar, så gick in och tittade och fastnade direkt för dessa. Fick bli 8 av varje och en salladskål. Fanns mer tillbehör så ska komplettera så småning om.

Shopping

Publicerad 2012-03-30 16:05:29 i Allmänt,

Haft en underbar dag med min mamma i dag. Hämta henne vid kvart över nio, så åkte vi till Täby C.
Där har vi shoppat kläder till mig, får i present varje år av mamma och pappa att shoppa kläder. Så jag brukar ta det till våren.
Jag har chokat i år och köpt kläder med färg. Min garderob består av svart vit och grått. Men nu tog jag i och köpte lite rosa och oranget.

När vi kommer hem upptäcker jag att det saknas en påse från Gina tricot. Ser bara hur massa pengar försvunnit. Ringer sista affären vi va i och där hade en person kommit till kassan med min påse. Gissa om jag blev glad. Så tack till världens bästa pappa som åker förbi och hämtar den åt mig.

Bilder på inköpen kommer senare

Påskpyssel på gång

Publicerad 2012-03-27 18:52:35 i Allmänt,

Nu påskpysslas det för fullt på jobbet. Jag gjorde en kaninskål i dag Sonjas tänkte fylla med godis och ge bort till någon i påsk :)

Ny/gammal runda

Publicerad 2012-03-26 18:59:07 i Allmänt,

Efter en veckas vila så tig jag mig ut på en ny/ gammal runda. När vi bodde i lägenheten gick jag alltid den rundan.
Så beslöt mig i dag för att jogga den rundan och se hur långt det är. Börja jogga lite försiktigt men kändes lite löjligt så ökade takten och körde på. Det visa sig att det var 6,71 och tog 40 minuter. Kändes skönt!

Har börjat fundera på om jag ska springa tjejmilen eller någon annan mils runda.

Poolspel

Publicerad 2012-03-25 21:15:19 i Allmänt,

Från 9-16 har vi i dag tillbringat våran tid i sparbankshallen här i Rimbo. Oliver har spelat 5 matcher,väldigt jämna matcher men trotts det så förlora de alla matcher.
Har stått i kiosken och sålt korv,toast, kaffe mm.

William va med ett tag sen va det dags för kalas hos en dagis kompis. Snälla familjen Pålsson hämta honom hos oss och tog även med honom hem efter kalaset, TACK för hjälpen. När jag sen skulle hämta hem William kände dem sig inte klara med varandra så V följde med hem hit, så vi fick en middagsgäst.

Jag han med massa nytta medans killarna lekte. Röjde undan i källaren, rensa Williams garderob och plocka bort sånt han växt ur, plocka undan vinterklädrna som tvättats, gjort veckomatsedeln,dela upp mat från storhandlingen i går och la i frysen och när killarna lagt sig har jag nu kört igenom ett skönt hemma pass.I morgon börjar allvaret igen för nu mår jag super igen efter en veckas förkylning.

På banan igen

Publicerad 2012-03-24 16:51:16 i Allmänt,

Veckan började ju i förkylningens tecken. Så jag har haft ofrivillig vila, har så gärna velat ta mig ut. Så i torsdags kändes det bättre så tog jag mig ut på en PW och körde två löpintervalls
vänder. Sprang snabbt 30 minuter och så gick 10 gånger 8. Va skönt att kunna röra på sig igen.

Helgen är i gång och i går hade jag mysfredag här hemma med mina kollegor.
I dag tog jag och killarna bussen in till Norrtälje där vi möte upp Robert. Vi titta lite på stan och sen storhandla vi på flygis.

Nu ska vi snart äta god middag, grillen är i gång och hackebacks potatisen i ugnen, mums mums.

Glöm inte ställa fram klockan en timme innan ni somnar.

Trevlig lördag kväll på er

Förkylningen har kommit till mig

Publicerad 2012-03-19 17:15:05 i Allmänt,

Jag hoppas att det bara är ett kort besök. Jag som la upp veckans träning i går och så skiter det sig.
Efter jobbet blev det slapp på soffan medans oliver läste sin läxbok för mig. Nu bänkhäng i sporthallen och sen blir det tidigit i säng i kväll. Hoppas på att må bättre imorgon.

Altanfix

Publicerad 2012-03-18 14:34:57 i Allmänt,

Har varit utriv fixat lite på altan i dag. Grillen har fått sin plats där dammen stod förut och dammen har fått en ny plats. Förut har den suttit nerbyggd i altanen men nu har den fått sig en ram runt i stället. Kommer bli fint när man kan fixa till med blommor och så runt om.


Från det ena till det andra

Publicerad 2012-03-17 13:28:03 i Allmänt,

Ett projekt klart så då hoppar vi på ett nytt!
Nu när grillen är införskaffad så innebär det ett nytt projekt. Våran altan ska göras om lite. Vi har haft en damm på altanen och där den har stått ska vi nu ställa grillen det måste byggas och fixas lite där. Vill gärna ha dammen kvar så den ska få en ny plats, ett vindskydd ska också byggas. Ja som ni hör lite att fixa, nu ska jag börja med att måla grillen vit.

Ny grill

Publicerad 2012-03-17 13:19:57 i Allmänt,

Vi har under veckan funderat på grillval och bestämde oss för en murgrill. Så vi har varit i väg till Uppsala och införskaffat oss en. Så fick det bli tunna vårmössor till killarna, nya vårskor tyvärr va storleken slut till oliver så han fick inga, för han ville prompt ha sådana som William hitta.
Så får kolla när vi kommer till en din sko nästa gång.
Mat inköptes till råttorna och jag fick lite smått och gott på HM :)

Underbar dag och kväll

Publicerad 2012-03-16 22:56:28 i Allmänt,

Har haft en sån toppen dag. Fixade lite hemma och sen åkte jag och William till Solna C och kolla runt lite för att sen åka hem till Minna och bebis. Myste med bebis hela tiden jag va där, så liten och söt. Så mysigt helt enkelt.
Sen hem och ut och sprang (som jag nämde i förra inlägget) åt god middag och sen i väg och jobba. Jobbar på fritidsgården i helgen och det är så kul och gästspela lite då och då.
Snart dags att plocka i hop och bege mig hem till sängen.

Bestämde mig i dag för att under min utmaning gå ner lite till i vikt.
Så vägde in mig och står fortfarande kvar efter jag gick ner 3 kilo sist.
Nu stod vågen på 74,5
Kommer ha invägning varje fredag så vi får se om det går.
Jag vet ju vart mitt största fel är och det är att jag äter en extra portion varje middag trotts att jag är jätte mätt och så har jag haft svårt att låta bli att äta mjuk börd till mellis på jobbet, frukt och en hårdmacka räcker igentligen för det vet jag.

Tack och hej

Wii

Publicerad 2012-03-16 17:03:40 i Allmänt,

Just hemkommen från en löpar runda och i dag gick det så lätt. Solen sken all is borta och jag va inte proppmätt. Och tiden var jag jätte nöjd med :D

Sjukstuga

Publicerad 2012-03-13 15:21:01 i Allmänt,

I dag har jag varit hemma med båda mina änglar. William har varit feberfri i dag så i morgon kan han gå på dagis igen. Oliver har lite feber fortfarande.

Dagen har fördrivits med att spela lite olika spel. Jag och William tog en cykeltur till Ica. Tvättat lite och för första gången i år har jag kunnat hänga den ute, känna så fräscht.
Det har bakats havrebollar till bandycupen nästa helg och så har jag såklart suttit ute i solen en stund. Hade det inte varit blåsigt ute så hade det varit så skönt.

Sjuka barn

Publicerad 2012-03-12 20:40:41 i Allmänt,

William har ju varit dålig i helgen men idag på slangar han varit pigg. Varit ute och hoppat ätit mat och så. Men så när jag kom hem började han bli dålig igen. Febern va tillbaka och snoret har kommit.
Så har vi oliver också som tagit spruta i skolan i dag. Man kunde få feber av den och visst fick gam feber nu på kvälls kvisten. Men nu vet jag inte om det är sprutan eller om han fått Williams åkomma.

Idag fick jag springsällskap. Robert följde med så jag tänkte att det blir perfekt dragplåster. Problemet va bara att han jämnt har så bråttom när man bestämt sig för nått. Jag ville smälta maten men han ville ut på en gång, så maten va halvt om halvt på väg upp. Så det vart en liten besvikelse då tiden vart 30,18.
Han får hänga på igen för han peppa på. Hade jag varit själv så hade jag nog gett upp när maten var på g upp.

I morgon blir det vab,får vi som det bara blir William hemma eller om oliver faktiskt också är sjuk.

Söndag

Publicerad 2012-03-11 21:12:19 i Allmänt,

Även denna morgon startade så bra. Så skönt att få vakna i lugn och ro.
William hade ingen feber så vi körde på. Ut och beskar björkarna, Robert såga och jag drog bort ris. William var också med och oliver var på bandyträning. Men så gick William in och jag gick efter honom efter en stund. Febern var tillbaka och han valde att ligga i soffan och kolla film.
Jag gick ut och fortsatte.

Efter lunchen cyklade oliver till en kompis och jag åkte och veckohandlade.
Sen tog jag tag i fönstrena så nu är de putsade och fina.

Det vart även en skön paus i solen. Tänk va lustigt det är, när barna var små så ville man inget hellre än att få sätta sig i en stol och bara få vara. Men nu när man kan så har jag liksom ingen ro i kroppen. Men jag tvinga mig själv och slumrade faktiskt till en stund så skönt.

Avslutat helgen med ett härligt cirkelfyspass och lite intervall träning på löpbandet.

Kvällen

Publicerad 2012-03-10 22:50:09 i Allmänt,

Vart ensam! William började frysa och ville inte ha godiset han köpt. Tog några stycken och det är inte så vanligt. Tog en temp och ja visst han hade feber. Han hade klagat på huvudvärk tidigare på dagen men fick Alvedon och sen sa han inte så mycket mer.
Så han somnade bredvid mig i soffan och jag fick titta på mello själv. Mör Danny sjöng vakna han med ett ryck och undrade om mello hade börjat. Sött nötten :). Tog temp igen och då visade den på 40, så i med Alvedon och sen somnade han sött igen. Se hur han mår i morgon.

Go natt

Spegel spegel på väggen där

Publicerad 2012-03-10 19:56:29 i Allmänt,

Vi kom på att vi hade en gammal spegel ståendes i källaren. Ramen var i guld men nu håller jag på att måla om den till en lila nyans så fen jan passa med bor tavla vi har i hallen. Så ett litet nytt projekt jag fixat med i dag.

image description

Bra start

Publicerad 2012-03-10 19:53:53 i Allmänt,

Ännu en lördag morgon då jag vaknar vid halv nio och båda mina hjärtan sitter snällt i soffan. Det spelas lite data och tv-spel. I vanliga fall brukar det ta 5 min kanske så är tjafset igång. Vet inte hur det kommer sig. Det känns så skönt att få vakna på det här sättet och inte behöva börja morgonen med att bli irriterad. Båda killarna ville leka med kompis och det vart så att båda skulle bort. Så jag tog tillfället till att få till en lång promenad med Jennie. Härligt härligt. Sen har det bara varit slapp här hemma.
Vi har varit och ätit middag hos mamma och pappa. Skönt slapp jag fixa det, så trist att laga mat när Robert inte är hemma.
Mamma är bara för go, hon hade köpt en jacka till oliver och två t-shirts till William.

Oliver släppte vi av hos en kompis nu när vi kom hem för han skulle sova där. Så jag och William har nu laddat med godis och tända ljus inför mello som börjar nu kl. 20.00.

Vapiano

Publicerad 2012-03-10 00:12:39 i Allmänt,

Har haft en super trevlig kväll med min bästa Karin !
God mat, massa skvaller och mycket allvar också. Det känns så toppen efter en sådan här kväll, kan leva på det länge. Nu sitter jag på bussen på väg hem, i morgon är en ny dag tillsammans med mina hjärtan. Tyvärr jobbar R.


Dagens

Publicerad 2012-03-08 20:20:41 i Allmänt,

Tog mig ut på en löparrunda. Kändes lite trögt i dag, tungt i andningen, så hoppas inte jag ska bli sjuk. Men jag höll mig under 30 men lite sämre än sist.

Påskliljor

Publicerad 2012-03-08 18:05:02 i Allmänt,

Precis planterat lite påskliljor och ställt på grindstolparna och i trappen. Blir så mycket mera liv när det står lite blommor framme. Ljungen hade gjort sitt så kände att det var dags.

Nu ligger jag och laddar för en löparrunda.

Ny utmaning

Publicerad 2012-03-07 12:26:26 i Allmänt,

Nu när jag klarat mitt mål att komma under 30 minuter på min löparrunda som är 5,5 km så har jag i dag bestämt mig för att sätta upp ett nytt mål.
Ny målet är att komma ner till 27 minuter. Det här ska bli väldigt spännande och se om jag klarar av. Jag sätter upp målet på 10 veckor vill inte känna för stor press. 

Började redan känna mig lite nervös över utmaningen nu när jag skrivit det här. Det kommer bli tuff det vet jag.


 

Bara bestämma sig så går det

Publicerad 2012-03-06 19:33:25 i Allmänt,

Med lite jävlar i nama så fick jag till ett hemmapass. Planen va ett träningspass hemma men när jag kom hem så kände jag mig helt slut, så mina tankar gick till soffan. Sådana här kvällar är det bra om man kan komma i väg på ett Friskis pass, men Robert jobbar natt. Jaja tog mig i kragen och det blev ett tabatapass i allafall.

Bicepscurl med gummiband

Rumplyft med vikt

Situps

Rodd med gummiband

Utfallssteg med vikt

Sneda situps

Armhävningar

Knäböj med hopp

Plankan

Alltså 8•20 sek på varje övning förutom på plankan då körde jag 3•1min



 

Mysigt slut på denna helg

Publicerad 2012-03-04 19:06:09 i Allmänt,

Efter olivers bandyträning i dag så åkte vi till Uppsala för att kika runt lite efter en grill. Nu när man fått vår känslor så kände vi att det var dags. Vi fick kasta våran efter sommaren då det vart hål i den.
Lutar åt att det kommer bli en murgrill. Ska bara fundera och planera lite till.

Det vart såklart en sväng på Ikea också handlade lite smått och gott. Hitta även ett fint soffbord men fanns inte i vitt så vart lite besviken. Vi köpte bara ett billigt provisoriskt för länge sedan för vi inte hittade nått vi gilla. Så vill jag ha en ny matta den vi har börjar bli så ofräsch. Men det vart inget denna gång.
Vart även två t-shirts på stadium till oliver.

När vi kom hem klädde vi på oss ordentligt och tog med oss mat och skridskor sen begav vi oss ner till sjön. Där åkte vi en sväng och stannade vi badberget och grillade hamburgare.

Mycket trevligt slut på denna helg :)

YES!!

Publicerad 2012-03-04 11:32:56 i Allmänt,

Satt på en maskin, dammsugit huset, vikt all tvätt och lagt på sin plats och så har jag hunnit med en löparrunda i det vackra vädret. Effektiv förmiddag med andra ord. Nu har jag bara två barba figurer kvar på att göra listan kvar denna söndag.

Vet ni vad ?
Jo i dag kom jag under 30 på min runda :D 29,32 vart tiden. Känner mig så nöjd!!
Hade ju velat sätta upp bilden med min nya tid, men telefonen är mupp i mellan åt . Bilden hade vridit sig och det gick inte att få tillbaka den så kunde aldrig trycka på stop och få min fina tid på bild :(

Ha en underbar dag alla fina

Vårkänslorna Smyger sig på

Publicerad 2012-03-02 11:35:14 i Allmänt,

Vi har varit ute en sväng på tomten och klippt till äppelträdet och kratrar kvistar. Solen skiner och vårkänslorna smyger sig på. Killarna tar av sig jackorna och tycker att bara för att silen skiner är det jätte skönt. Skälv tycker jag att man kan ha jackan på ett tag till. Men de rör ju på sig på ett helt annat sätt än vad en annan gör.

Killarna övertalade Robert att ta fram stuttsmattan så den har byggts i hop och prov hoppats på.

Varför vila när man kan köra

Publicerad 2012-03-01 20:48:11 i Allmänt,

Planen var att ha en vilodag men det fick bli en liten utmaning. Mia hade lagt upp om en utmaning på sin blogg så jag va ju tvungen att testa.

20 burpees
50 utfallssteg
20 push ups
50 knäböj

Jag klarade det på 4,59, vad blir din tid?
Ska helt klart göra om det om ett tag och se om jag blivit bättre.

Arlanda

Publicerad 2012-03-01 13:51:59 i Allmänt,

På vägen hem från lek & bus tog vi en sväng förbi Arlanda och tittade på planen som landade.

Lek & Bus

Publicerad 2012-03-01 11:45:16 i Allmänt,

I dag fick Viktor sin födelsedagspresent av William . Sitter på lek och bus och killarna är över allt och ingenstans. Hade tänkt fånga de små liven på bild men de är för snabba för mig. Så jag fottar dinosauriern som stirrar på mig här där jag sitter.
Oliver hade turen att två kompisar till han kom hit så han har det också skoj.

Om

Min profilbild

Ni har kommit till en glad tjej som gillar livet. Här skriver jag om det som händer i min vardag så som träning,små projekt, mina barn mm. Jag som skriver heter Madde och är lite över 30 ;). Bor med min sambo och två barn i ett hus i ett litet samhälle Välkommna!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela