Madde

Skansen,bad och så skogen

Publicerad 2011-07-28 22:34:19 i Allmänt,

Det vart en förmiddag på skansen som jag skrev tidigare. Vi va där straks efter dom öppna och gick ett varv,det är som vanligt djuren är slöa och tråkiga.Hos björnarna va det ända stället det va lite fart,dom bada och brottades så det va lite kul allafall.



När vi kom hem va vi så varma så vi tog oss ner till sjön och bada och killarna paddla lite kanot. Jag satt i solen och bara njöt. Vädret vart ju bra så om inte R skulle va så stressad på morgonen så skulle vi kunnat ta de lugnt först och så vips hade det blivit skönt och vi hade kunnat åka till hallstaviks utomhusbad.



När vi hade varit vid badet bestämde jag mig för att åka och storhandla. Hela familjen ville visst följa med så vi packa in oss i bilen.
Väl hemma vart det upp packning ,middag och slapp framför sommarlov.
Sen tog vi oss en tur i skogen och hitta massa guld :)



Inte som vi tänkt

Publicerad 2011-07-28 09:21:56 i Allmänt,

Vakna i morse och det är mulet och lite små regn i luften.
Morgon promenaden och frukost avklarad nu pakar vi i hop oss och åker till skansen. Hallstaviks utomhusbad får vänta, det va det vi hade tänkt oss från början för dom hade sagt bra väder i dag.Men men

ha en bra dag

sol och bad

Publicerad 2011-07-28 08:27:43 i Allmänt,

I går vakna jag 7:15 och solen sken,ååå va glad jag blev. Barnen sov och jag fick en lugn start på dagen. Storhandling stod på schemat men jag tänkte om och tog med mina kära barn ner till Arkadien. Mia med barn och Linda med barn hängde med. Det vart en fantastisk dag.
La rent i sängarna och tvätta upp allt så jag bara kunde sätta tillbaka det igen och så städa jag huset lite snabbt. Så nu är det fräscht här hemma igen.

Kvällen bjöd på grillkväll hos mamma och pappa vid torpet. En super härlig kväll med god mat och killarna hade kul i hop med kusin Vincent.Vatten lek och kojbygge.

När vi kom hem la vi killarna och jag klädde på mig löparkläder och tog mig en runda, så nice

Varför funkar det inte??

Publicerad 2011-07-26 21:32:17 i Allmänt,

Har nu försökt att ändra lite med överskriften och texten i min blogg men det blir ingen ändring.Fattar inte varför??
Vad gör jag för fel?
Tips någon?

Barnens Djungel

Publicerad 2011-07-26 15:41:50 i Allmänt,

I dag belv det en dag med Mia och hennes barn. Vi åkte till Arlanda stad till ett lekställe som heter barnens djungel. Det har varit en skön dag. Som jag skrivit börjar jag ledsnat på att gå hemma så det här va ett perfekt brejk just nu. Ungarna va nöjda och nu är vi hemma igen efter en dag med full fart.

Ja va hände i dag igentligen

Publicerad 2011-07-25 22:44:43 i Allmänt,

Den här dagen gick den me. En trist dag hemma, Oliver lekte med Elias. Williams kompis kunde inte så han va mest bara jobbig här hemma gnällde åt allt och inget va bra. Han fick vara med dom stora i mellan åt. Jag börja med lite lera till mina två tittskåp som jag gör, har två beställningar. Måste ta mig till panduro och kolla på deras skåp och se om det kan vara nått.
När robert kom hem åkte vi till skogen och plocka mera svamp så kul när man hittar massa.
Sen vart det middag, efter den så åkte jag till spåret och sprang 5 km och svängde sen förbi familjen med lite övernattnings saker för Oliver skulle sova över.

Nu har vi precis kollat på en film och nu väntar sängen

Go natt alla

Morgon promenad

Publicerad 2011-07-25 10:34:53 i Allmänt,

I dag när Roberts klocka ringde så gick jag också upp och gick ut och tog en power walk. Alldeles ensam ute kan jag lova. Lungt och skönt. Sen när jag kom hem tog jag en dusch och la mig sen i sängen igen för killarna hade inte vaknat. Sen låg jag till kl va 9.

Jag är lite knäpp jag vet men det står jag för. Skönt va det alla fall och kommer nog bli flera gånger

Ha en bra dag

Hallstaviks badet

Publicerad 2011-07-25 09:47:37 i Allmänt,

Söndag och vi hade planer på att åka till Hallstaviks utomhusbad. Dem hade lovat sol och fint väder, men när vi vakna så va det mullet och blåste som bara den. Jag blir så trött på svensk sommar, verkar inte som det ska bli bättre den här veckan heller.
Men jag vi packa i hop oss och hämta ungarna och åkte i väg i allafall. Vi va rätt själva där kan jag säga Andres och Mia med barn va där oxå. Det va ju varmt i vattnet så man fick hålla sig där i.
Hade det inte blåst så mycke hade det blivit en skön dag för solen kom tillslut.

När vi kom hem tog vi oss en paus en stund och sen åkte vi ut i skogen och plocka lite av skogens guld och det fick blie en smarrig kantarellsås till köttet vi grilla.

Vi avslutade kvällen med att gå ner till sjön och flög drake.Killarna köpte en drake förra veckan när vi va i Täby C och kolla runt lite.





Lördag kväll

Publicerad 2011-07-25 09:40:47 i Allmänt,

Lördags kvällen bjöd på en trevlig kväll inne i norrtälje. Vi åkte in dit tillsammans med Mia och Andres. Vi åt på ett glas och det va gott som vanligt med att få äta ute. Dock äter man alltid för mycke. Efter middagen gick vi ner till Stället och tog oss lite och dricka snakc al ite skit och kolla på folk. Tänk va kul det är och se hur folk ser ut och hur det beter sig.

En super trevlig kväll med andra ord tack M och A

Lördags mys

Publicerad 2011-07-23 16:34:57 i Allmänt,

Vi börja med en liten sovmorgon. Sen skulle jag ut och gå och fick med mig hela familjen. Jag power gick och dom cykla, William tyckte jag gick för sakta och gnällde lite över det. Tänk att han ska hitta nått att gnälla på hela tiden.
Väl hemma hade jag lite hemmaspa med fixa av bryn och övriga ansiktet så skönt, lite rensning en gång i veckan är nice det.
Vi två tiden va vi bjudna på fika hos fina Mia som fyllt år. Massa gott hon är ju så duktig på att baka. Det kom en liten bebis dit och gud så sött hon va.
Nu har vi lämnat barna och ska om nån timme bege oss in till norrtälje och äta middag och ha trevligt på stan med lite drinkar och så.

Ha en bra lördag kväll alla

Gårdagen

Publicerad 2011-07-23 11:39:56 i Allmänt,

Gårdagen bjöd inte på så mycket. Va hemma plocka hallon och bara slappa, vart så himla varmt så man orka inte ta tag i nått. Skjutsa ungar hit och dit. Börjar bli rätt trist att bara gå hemma nu så nästa vecka ska jag försöka hitta på lite.
Efter middagen så tog vi oss en cyklet tur till familjen och där blev det bad och lek för ungarna och så lite vin/öl och pratat för oss vuxna. Va hemma till 23 så då somna killarna sött i sina sängar.

Lite små shopping

Publicerad 2011-07-21 20:19:21 i Allmänt,

I dag hämta vi mamma och åkte mot Solna.Där kolla vi in deras nya lägenhet,super mysig och vilket läkert fönster dom hade i vardagsrummet. Ska ta en bild nästa gång så ni ska få se.
Sen åkte vi till barkarby och kolla på soffor sängar mm. Men mamma kunde inte bestäma vad dom skulle ha.
Själv skulle jag ha tittskåp, men vet ni vad det värsta är?? JO att dom har slutat tillverka mina skåp/ramar jag använder mig av. Känns väldigt jobbigt!! Nu måste jag hitta på nått annat. Har två beställningar just nu men till dom har jag två skåp kvar men sen da.Jag vet att det är några som komme vilja ha så måste hitta en lösning fort. Säg till om någon har nån idé.
Men jag hitta lite annat smått och gott som åkte ner i påsen. Så hitta jag en jätte fin matta,det va en nyhet och jag hoppas på att den kommer ut i lite större storlek snart för den dom hade kändes lite liten. Så tog jag hem brochyrer på nya skåpluckor till köket. Ska kolla va det skulle kosta och byta, skulle vilja ha högblankt här hemma.
Väl hemma så blev det lite middagsfix och där efter så har jag nu städat huset och det är så skönt efter när allt är rent och fint. Kan ju njuta i kväll för sen i morgon röjs allt runt igen :)

Hej på er

Siaröfortet

Publicerad 2011-07-20 21:05:10 i Allmänt,

I dag packa vi lite picknick och paka in oss i bilen och åkte mot Östanå. Där möte vi upp Familjen Roberts.Vi tog färjan ut till siaröfortet. Det gick fort och smidigt över. Vi börja med att kolla in fortet och killarna tyckte det va mycke spännande. Man kunde gå in i fortet men det gjorde vi inte i dag får bli nästa gång. Efter vi gått runt och tittat så gick vi och satte oss vid vattnet och hade lite picknick,bad,glass stund,mys och så massa prat så klart. Innan vi tog färjan hem igen så tog vi oss en runda till uppe på fortet.

Tack familjen för en toppen dag :)

Sol,sylt och promenad

Publicerad 2011-07-19 20:45:26 i Allmänt,

Jag så har denna dag gått. Killarna fick kompislek och jag ja va har jag gjort. Jo det blev lite hallonplock, rensning på biluppfarten från massa ogräs,lite fotbad och fixa av fötterna  ute i solen. Alltså två flugor i en smäll,tummen upp :).
Så nu på kvällskvisten blev det en lång skön promenad med Mia och till sist har jag nu gjort en satts hallonsylt av hallonen jag plockade i morse. Nu blir det slapp

Ha en bra kväll alla fina

Underbara morgon...

Publicerad 2011-07-19 09:24:38 i Allmänt,

Se va denna dag ska bjuda på i dag???
Barna vill leka med kompis, vad vill jag?vet inte riktigt.Men börjar denna underbara morgon med att gå ut och plocka lite hallon så jag kan gör mig lite mer hallonsylt .

Så är vi hemma igen

Publicerad 2011-07-17 22:56:21 i Allmänt,

Veckan på Öland va toppen och nu är man hemma i verkligheten igen. Vi åkte hem på fredag kväll i stället för lördag morgon. Det va verkligen skönt så hade vi hela lördagen hemma innan Robert skulle jobba söndag. Det va perfekt väder i går så hann tvätta upp all tvätt få det tort och vikt.
Så han vi med lite gräsklippning, hallonplockning, power walk och så en härlig tur i skogen där vi hitta massa svamp.
I dag har vi varit hemma och det har varit en skön dag.Rensat jorgubbslandet och plockat av det sista gubbarna. Rensat svamp gjort hallonsylt och jorgubb/rabarber saft.
Killarna har roat sig i sandlådan och byggt världar åt mössen. Nu sover det sött och vi hoppas på en härlig dag i morgon också.


Massor av  svamp- Det vart 6st cream fraich burkar (2 dl / styck)

Varit på lite semester

Publicerad 2011-07-17 22:44:29 i Allmänt,

Torsdagen den 7 juli åkte vi till kolmården med min brorsa och hans familj. En trevlig dag med djur, delfinshow och safarilinbanan.Glömde dock kameran i bilen så inga bilder från dagen.

När vi va klara där åkte vi vidare till Roberts föräldrars ställe Kärra som ligger vi Åsunden.Där lever man ett väldigt enkelt liv i husvagn, utedass, dusch och disk ute i det fria. Man tar sig en löpar runda runt brutus. Går och tittar på lammen åker båt ut till dom små öarna ja lite så.



Öland

Publicerad 2011-07-17 22:31:22 i Allmänt,

Det vart ett kort besök i Kärra för på lördagen åkte vi vidare mot Öland. Det var en tjatig bilfärd ner. När är vi framme ,när är vi framme, kommer bron snart osv. Men till slut va vi framme och åkte över den långa bron. Vi fick stanna till i Köpingsvik och bada för vi hade inte tillgång till våran villavagn förens kl 16. Vi bada en stund och njöt av solen sen åkte vi och handla upp oss på ica inför veckan.
När vi börja åka igen mot vårat mål så blir vi påkörda i bak . ÅÅÅ nej vår nya bil....
Men det gick bra vi hade tur att det inte gick så fort för den bakom så det va våran lucka där dragkroken ska sitta som fick sig en liten spricka.
Väl framme så kom vi in i våran villavagn och den va super fin.Här trivdes vi hela veckan. Vi har varit på stranden två dagar då solen skinit och sen gjort lite utflykter så vi har fått dagarna att gå. Roberts syrra med familj va oxå ner så vi har haft trevligt sällskap. Även den första dagen på stranden hade vi min brorsa med familj på besök.
Betyget på veckan är välgodkänt hade vi haff bättre väder så hade det nog känts topp. Men slutsattsen är att Gotland är bättre.


Varje dag åktes det fyrhjuling på campingen


Brandbilen körde ett varv kl 16 varje dag den skulle bara åkas om vi va hemma.


Sandbygge


Så lite spel


Kvällsbad


Utflykt till långeErik.Här högst uppe i fyren


Så lite raukar

Då kör vi igen...

Publicerad 2011-07-17 22:03:38 i Allmänt,

Har varit borta ett tag och mycke har hänt sen dess...

En liten kort samanfattning.
Vi har besökt Gröna lund och det va en mycket lyckad kväll. Vi gjorde som förra året och åkte dit en måndag vid 15 tiden den här gången. Lite halvdant väder och semestrarna har inte börjat. Det var en super kväll och det är så kul att killarna börjat bli större så jag får någon att åka bergodalbanor med. Fick med mig dom i kvasten och vi åkte om och om igen, det bästa va att man behövde inte stå i kö. Det va ingen kö nånstanns som längst stod vi i tio minuter till vilda musen. William fick va konduktör i första lilla bergbannan.



Så har det ju hunnit med att varit midsommar.Den dagen tillbringa vi uppe i lilla granby hos Mia och Anders med barn. Vi cykla dit vid tolv tiden för att sen kunna ta oss till midsommarstången med Traktorn och släp. Ungarna va hel nöjda. Jag gick med Mia för Ella skulle sova. Vid stången så va det dans runt stånge men ingen av barna ville, tyckte det va roligare och springa runt och latja med kompisarna som fanns runt om kring. Det blev lite fika och så massa span på folk, det bästa som finns ;).
Sen åkte jag med släpet hem vart lite lat. Väl hemma vart det sen sill lunch och där efter hade vi 5 kamp. Vi va 9 vuxna och 5 barn. Sen blev det grillning och mys på altanen med musik och massa prat. Till efterrätt hade Mia så klart bakat smarriga tårtor,mums den med maräng va godast.



Midsommardagen gjorde vi vår årliga utflykt till havet det vart ut mot furusund i år och det vart en mycke trevlig dag med lite fiskning,picknick och ett ofrivilligt bad för Oliver som ramla i.

Vi har köpt en ny bil och det har varit så skönt inför semestern. Det vart ett bra beslut av oss,vi har pratat så länge om det och nu tog vi oss i kragen.

semester

Publicerad 2011-07-02 22:12:55 i Allmänt,

som ni märkt har jag inte skrivit på länge.Kvällarna har vait fina och insperationen är inte på topp. Igntligen har det funnits massor att skriva om. Men jag fotrsätter att ta semester ett tag till så får vi se när insperationen kommer igen.

Trevlig sommar alla fina

Om

Min profilbild

Ni har kommit till en glad tjej som gillar livet. Här skriver jag om det som händer i min vardag så som träning,små projekt, mina barn mm. Jag som skriver heter Madde och är lite över 30 ;). Bor med min sambo och två barn i ett hus i ett litet samhälle Välkommna!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela