Madde

Säby säteri

Publicerad 2012-01-29 16:15:56 i Allmänt,

I går va det den stora dagen för Sofie och hennes David. Jag, Helena och Linda åkte ut till säby säteri vid halv tolv. Käkade lite lunch och gjorde oss i ordning i lugn och ro. Det var alla fall tanken men tiden går ju alltid så fort så det vart ju stressigt som vanligt.

Vigseln var fin och dem sa JA till varandra. Sen fortsatte det med middag och massa tal. Jag och tjejerna gjorde också ett framträdande, vi sjöng en sång som vi skrivit i hop och visade ett bild spel.
När jag skrivit att jag varit i väg på små hemliga uppdrag så är det planering inför bröllopet jag fixat med. Även mitt femte tittskåp va till brudparet så det kommer ni få bild på här nere. Så gjorde jag ett kort till också som också det kommer på bild nedanför.
Förutom tittskåpet fick dem mumintallrikar av oss. Sofie är förtjust i mumin och därför va valet självklart att det fick bli ett muminbrudpar.

Dagen och kvällen va jätte trevlig och i dag är jag lite trött i mössan. Sitter just nu på lekrymden då oliver är på kalas här. Orka inte göra så mycket mer så jag och William stanna kvar här.

Hemma en snabbis igen

Publicerad 2012-01-27 20:26:53 i Allmänt,

Började självaste fredagen med att köra ett 40 minuters tabata pass, så skönt.
Sen var det bara att höra sig i ordning och ta dig till dagens föreläsningar. Dagen började bra efter lunch rätt segt och så sista passet va bara så underbart. Många skratt och man önska alla fick höra denna man berätta. Dagen i dag va absolut bäst!

Nu är jag hemma över natten och i morgon blir det bröllop. Vi ska få vara med och se bästa Sofie och Davids säga JA till varandra.
Tjejerna och jag har fixat och trixat in för middagen i morgon då vi ska hålla vårat tal på vårat vis.

Mer info kommer i morgon om allting.

Ha en toppen helg alla fina

Säng häng

Publicerad 2012-01-26 22:08:33 i Allmänt,

Ja nu ligger jag i sängen efter en händelserik dag. Började med kurs hela dagen. Mycket som skulle in i huvudet. Intressant och i mellan åt lite korvstoppning.

När kursen va klar styrde jag min kosa till Solna. Tog en löparrunda runt lötsjön och sen vart det lite dejt med brudarna. Nu ligger jag i mammas och pappas bäddsoffa här i Solna och laddar inför morgon dagen då det är kurs igen.

Sov got

Kurs med Kurt

Publicerad 2012-01-26 07:33:33 i Allmänt,

Sitter på bussen på väg in till stan. Jag har fått äran att gå på kurs i dag och i morgon. Det kommer handla om kvalitetsarbete och utveckling på fritidshem. Ska bli två mycket spännande dagar.

Tandläkaren

Publicerad 2012-01-26 07:28:33 i Allmänt,

Ja det var två år sist och i går va det dags igen. Mina tänder såg jätte fina ut, så jag känner mig nöjd. Förutom ett hål som sitter längst bak högst upp i mellan två tänder. Det har varit på gång i fyra år men nu va det dags att laga sa hon. Inte lika kul ser pengarna rulla i väg. Men jag är nöjd ändå för det är mitt tredje hål på 33 år :)

Bättre och bättre

Publicerad 2012-01-23 22:24:44 i Allmänt,

Värken har gett med sig under hela dagen. Så nu när jag gått och lagt mig känns det okej inte helt bra men okej. Hoppas på att det är norra i morgon. Har pysslat lite här i kväll snart kan ni få se resultatet.
Målade också klart öppningen mellan hallen och köket. Nu är det klart från hallen sett, från kökets håll kommer det dröja en stund innan någon bild kommer. Vi ska hitta en tapet och sätta på väggen där. Ska bara få med mig han jag bor med upp till järnaffären så vi kan komma fram till något fint.

God natt

Ryggskott

Publicerad 2012-01-23 06:18:00 i tittskåp,

Ja det måste vara det jag fått, bar in några kassar med böcker i och när jag ska vända mig om och gå ut så stelnar hela nedre delen av ryggen till. Gjorde skit ont!
Nu har jag googlat och allt känns som det stämmer in. Tryckt i mig lite piller och hoppas det känns bättre i morgon.

Har gjort klart mina skåp i dag. Ska göras en fotboll till det sista bara, men är ingen panik för det skåpet skulle inte vara klart förens till mitten på feb. Började göra ett skåp med en grön drake och sen fick jag två till beställningar efter att jag la ut bilden på fb. Men de ville ha blåa drakar. Mitt femte skåp kommer på bild lite senare är lite hemligt.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1783891/images/2012/pic_185762449.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1783891/images/2012/pic_185762449.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1783891/images/2012/pic_185790561.jpg" class="image">

Fyrhjuling

Publicerad 2012-01-22 12:30:10 i Allmänt,

På förmiddagen åkte vi upp till familjen Persson / Carlsson. Anton har fått en fyrhjuling och den åktes med för fullt. Killarna tyckte det var jätte roligt!

Nu blir det titskåps fix, det ska limas och leras lite till. Det värsta är bara att jag det hänt något med min rygg. Skulle bära in några påsar med böcker i garaget och när jag ställt dem på golvet och ska vända mig om så låste sig svanken. Nu gör det ont men låsningen har släppt. Får se hur det utvecklas.

Trevlig kväll hos Malin

Publicerad 2012-01-21 23:54:16 i Allmänt,

Vi åkte ut till harka och fick god mat och trevligt sällskap hos Malin i kväll. Barnen kollade på gladiatorerna år godis och var nöjda. Men så började dem tjata om att de ville åka hem. William somnade i min famn och fick sova på Malins säng en stund. Oliver va också trött men kom i gång när Malins Robban tog fram sin snowboard bräda och började fixa. Han fick pröva stå i den inne i köket, men så sa Robban du vill väl pröva ute. Snacka om en kille som kände sig stolt och nöjd. Förstora kängor och brädda gick de ut i snön och han fick prova på i en liten backe på tomten. Robban drog upp och putta på så Oliver fick testa, så himla snällt av honom att lägga sin tid på oliver.
Sen drog vi hem och nu ligger jag i sängen och alla sover så sött. (Bilderna vart lite suddiga men vill visa ändå)

Slapp slappare slappast

Publicerad 2012-01-21 17:41:09 i Allmänt,

Ja så har det varit i dag. Förutom att vi gick ner till ishallen i 45 minuter och åkte lite skridskor. Gått runt i mina myskläder och gjort lite smått här och lite smått där.
Inte förens nu har jag duschat och fixat mig. För snart ska vi åka till min älsklings Malin på middag. :D

Trevlig lördag kväll

Sköna fredag

Publicerad 2012-01-20 19:55:43 i Allmänt,

Det är ingen risk att sova bort fredagarna direkt. Oliver ska vara i skolan kl 8.20 så bara gå upp. När vi hade lämnat honom så styrde vi vår kosa mot Uppsala. Första stoppet blev på bauhaus och in köp av krokar.
Sen åkte vi vidare till gränby centrum och lera och tittskåp införskaffades . Så skull ju jag ha lite smått och gott men blir så stressad när jag har med mig R och W som bara vill vidare, så jag tar det en annan dag. Men jag hittade en väska på Åhléns som jag köpte,riktigt nöjd :)
Så fick det bli en sväng på Ikea,vi köpte lite förvarings saker och ha under diskbänken. Vart även en billig lunch, 75:- för oss tre. Kan inte finnas något annat stället som är så billiga.

Väl hemma hämtades Oliver hem från skolan och vi åkte ner till läkarstationen. För två månader sen ca så gjorde han illa sin fot och det har aldrig blivit riktigt bra. Så i dag hade vi en tid och de ville att han skulle röntga foten, så det får bli en tripp till Norrtälje nästa vecka och röntga.

Hann även med en löparrunda innan jag åkte på bollek med William. Nu är det fredagsmys och slapp i soffan.

Trevlig helg

Torsdag fast min fredag

Publicerad 2012-01-19 18:58:19 i Allmänt,

Torsdag kväll och nu börjar helgen :)
I morgon blir det en sväng till Uppsala för lite shopping medans Oliver är i skolan.
Behöver tittskåp, lera och så lite annat smått och gott till mig själv och så krokar till hallen. Dem ska vi sätta under bänkskivan som R satte upp i öppningen mellan kök och hall, på så sätt får vi bort hatthyllan så man slipper se den från köket.

Nu ska jag fixa med mina små skåp. Fick en beställning till i går så det ska göras 5 st. Det mesta är gjort men lite ler saker till och så det som jag fick beställning på i går ska jag få till. Sen blir det in i ugnen med leran och måla skåp i morgon. Målet är att alla skåp ska vara klara på söndag.

Ha en toppen kväll alla

Fruktsallad med mina hjärtan

Publicerad 2012-01-18 19:17:10 i Allmänt,

Ett skönt tabataintervallpass avklarat och nu sitter jag i soffan med mina hjärtan. Vi har ätit en härlig fruktsallad, Mums vad gott det är.

Försöker dela upp träningen med en dag kondition och en dag styrka. Känns skönt och motivationen är på topp:)
Ska även försöka ta mig ner på nått pass på Friskis då och då.

I morgon är det sista arbetsdagen förr denna vecka och sen är det helg igen,
Just love it!!!!
Helgen bjuder på trevligheter,wiii.

Nu ska jag snart avsluta denna kväll med läsning för killarna. Vi håller på att läsa gyllene orren på kvällarna.

Som ett litet barn

Publicerad 2012-01-16 21:48:00 i tittskåp,

Va snabbt humöret kan vända. Va så inställd på att när jag slutade i dag skulle vi åka upp till järnaffären och titta på tapet.
När jag kommer hem är Robert fullt upptagen med att fixa med avloppet i köket och säger snällt att vi får ta tapet en annan dag.
Då rasa allt,Som ett litet barn vart jag irriterad och sa inte mycket. Men hade ju ställt in mig på att vi skulle åka och kolla. Visst hade kunnat åka själv men då måste vu ändå tillbaka en gång till så R får säga sitt.

Vilade en stund och tog i stället med mig killarna till ishallen.
William har fått blodad tand för det här med skridskor och vill gå ner så fort det är allmänhetens tid.

Avslutade kvällen med lite tittskåps fixande. Har tre skåp på gång ett som jag själv ska fe bort och så två beställningar.

Sakta sakta går det framåt

Publicerad 2012-01-15 16:43:32 i Allmänt,

Sprang min runda i dag igen och tiden va bättre med 1 min och 20 sek. Känns bra. Det som va konstigt var att första gången jag mätte med runkeeper så visade mätaren 6,15 men i dag 5,45. Men tiden va bättre och det är mitt mål. Målet är att jag vill komma ner under 30 minuter.
Nått som också va roligt var att vågen visa 2 kg mindre :).
Känner mig nöjd och kämpar vidare tappar gärna 4 kg till, om det går så skulle jag vara tillbaka på ruta ett. Alltså vikten jag hade före mina barn. Men jag är nöjd ändå för känner mig lättare och inte alltid uppsvälld. Tränar på och tänker på vad jag stoppar i mig helt enkelt så får vi se vart jag landat om 8 veckor. Satte upp ett mål på tio veckor.

Så va denna dag slut

Publicerad 2012-01-14 23:36:54 i Allmänt,

Efter kalaset lämna jag barnen hos mina underbara föräldrar och tog mig i väg på ett hemligt uppdrag.
Det gick toppen och jag lovar att jag kommer avslöja så småning om vad det är.
Vid åtta tiden va jag tillbaka och vi åkte hem och kolla in alla fina kroppar på gladiatorerna :)
Barna somna sent så hoppas på sovmorgon i morgon, det blir i alla fall ingen frukost före kl 9.

Sov gott
Det ska i alla fall jag göra

Ella 2 år

Publicerad 2012-01-14 16:14:10 i Allmänt,

Nu är vi på 2 års kalas hos Ella. Gott fika och ungarna leker för fullt. Pippi är favoriten så duktiga mia har gjort pippi på tårtan.

Snart dags att åka vidare på nya äventyr.

Snölek

Publicerad 2012-01-14 11:30:42 i Allmänt,

Snön kom till oss i natt och vi har nu varit ute och haft lite snölek. Killarna prövade sin julklapp och det gick jättebra. Det byggdes lite koja och jag har skottat snö. Det fick bli dagens ansträngning nu kommer det bara bli slapp och fläng resten av dagen.

Underbara ungdomar

Publicerad 2012-01-14 08:38:48 i Allmänt,

Jobbkvällen i går gick fin fint. Kul och gästspela lite. Ungdomarna är ju bara för underbara :)
Det spelades Chicago och jag vann såklart. Vi kollade på The voice och bara snacka massa skit. Saknar det faktiskt , förr jobbade jag en kväll i veckan och va tredje helg.

Nu ligger jag och njuter i sängen och vill inte gå upp. Killarna gick precis i från mig och tycker jag ska ta mig upp och göra frukost. Det är väl kanske dags att starta upp dagen som kommer bjuda på lite av varje.

Ha det gott.

Lediga fredagen med lite jobb....

Publicerad 2012-01-13 17:41:40 i Allmänt,

Har varit en skön ledig fredag. Började dagen med 40 minuter tabataintervaller. Så skön start på dagen med ett träningspass. Lämnade sen William hos Viktor . Huset tomt och jag bara njöt av tystnaden, små plocka och fixa lite.

Tiden går så fort bara. Vips va klockan halv ett och det var dags att hämta w och v,sen till skolan och hämta oliver och Lucas. Hem och huset vart nu fullt av liv. Härligt och se när det har kul tillsammans.

Har suttit en timme i sporthallen och kollat på bolleken och nu är vi i simhallen på simskola.

Avslutar sen min lediga fredag med att jobba lite. De behövde hjälp på fritidsgården så ja ställer upp. Kan va kul med ett besök på gamla arbetsplatsen och så lite extra pengar.

Trevlig helg på er

Trotsade vädret

Publicerad 2012-01-12 20:35:03 i Allmänt,

Ja jag satte på mig löparkläderna och tog mig ut på en runda. Tyvärr så va det väldigt halt ute så fick bli en annan liten runda i dag. 4 km,men gick inte att springa det tempot jag brukar. Men bättre än ingenting, väl hemma vart det plankan. Det tjatas om plankan överallt, så jag får väl följa trenden. Hatar plankan igentligen men kanske kan börja gilla, vem vet?
Dock tror jag att om man vill se resultat måste man få bort lite hull på magen. Starkare blir den ju men den förbränner inte fettet.

Trevlig kväll

Saker händer

Publicerad 2012-01-10 19:12:35 i Allmänt,

Ja när jag kom hem i dag så hade det hänt saker. Robert har gjort hål i väggen mellan hall och kök. Inte riktigt som jag ville ha det. Jag ville ha hela vägen ut,inte så det blir som en pelare på hörnet. Jaja får vänja mig helt enkelt...

Köksvagnen klar

Publicerad 2012-01-08 17:05:30 i Allmänt,

Nu är vi på torpet hos mamma och pappa och har lämnat köksvagnen jag målat och byt skiva på. Så ska vi få middag, lyx lyx så här dagen efter.

Så här vart resultatet

Is på sjön

Publicerad 2012-01-08 13:26:12 i Allmänt,

Lite seg i dag, men har ändå tagit mig i kragen. Gick ner till ishallen med killarna men satt på bänken i dag. När de åkt klart gick vi ner till sjön och kolla in isen. Den har blivit ganska tjock så vi tog oss en sväng på den.

Möhippa

Publicerad 2012-01-08 01:43:46 i Allmänt,

Sitter på bussen på väg hem från en toppen dag med självaste bruden Sofie. Vi började med en brunch hemma hos en av hennes syrror i Nacka . Sen blev det spa på Clariton och efter det en lång men god middag på supper. Sofie va jätte nöjd och hade inte anat någonting. En super lyckad hippa helt enkelt

Kram och god natt

Köksö

Publicerad 2012-01-06 09:02:52 i Allmänt,

Har ett litet projekt åt min mamma. Hon har köpt en köksö som hon vill ha vit och en ny arbetsskiva. Så jag har monterar ihop den och börjat måla den. Robert har sågat ut skivan som vi ska sätta på. Får se om den blir bra.

Ha en bra dag

Humöret på svaj

Publicerad 2012-01-06 08:59:24 i Allmänt,

Dagen i går startade toppen. Öppna på jobbet och vi bakade kladdkaka och bullar.
Slutade tidigt och hade bestämt mig för att kasta ut julen, less på gran och stjärnor. Så jag började och det kändes så skönt. Hade lovat pannkisar till middag så tog en paus för att börja fixa. Men det gick helt åt helvetet rent utsagt. Vet inte vad jag gjorde för fel! Detta gjorde så mitt humör hamna på botten. Kastade all smet och gjorde köttbullar och makaroner.
Sen va jag rätt låg.
Tog mig iväg på Friskis och tränade ett bas/ puls pass och är du på dåligt humör gå på Camillas pass hon är så skön med alla sina grimaser och kommentarer. Så resultatet blev ett träningspass och ett bättre humör.

Happy feet

Publicerad 2012-01-04 22:07:13 i Allmänt,

I dag vart det en toppen dag på jobbet. Vi åkte till Norrtälje och åt lunch på Antep och sen gick vi och såg på bio. William fick välja om han ville vara på dagis eller följa med mig. Så han har hängt med hela dagen och myst.
Vi såg Happy fet 2

Nu på kvällskvisten fick jag till lite träning och slapp i soffan.

Ishallen igen

Publicerad 2012-01-03 18:07:32 i Allmänt,

Så va man tillbaka på jobbet i dag igen. Lugnt och skönt. Små fixat lite och lite så. Öppnade så slutade tidigt, när jag kom hem tog jag med killarna till ishallen och mötte upp Linda och tjejerna. Från att William släppte stödet förra gången så åkte han helt utan i dag och tog en klubba och sköt lite mål med puck. Så duktig :)

Sista lediga dagen på det här lovet

Publicerad 2012-01-02 20:37:52 i Allmänt,

I dag åkte vi och hämta mamma för att sen köra henne och Oliver till kista. Där titta dem på bio shoppa lite och åt lunch.
Medans dem var där så åkte vi andra till barkarby. Det inhandlades nya blommor på plantagen, halva priset på alla gröna växter tom den 27 jan. Så hitta jag ett par gardiner till halva priset på hemtex. Så på torsdag åker sista julen ut och nya gardiner och blommor åker upp och fram i stället.
Oliver hade haft super mysigt med mormor och va så nöjd!
________________________________

Väl hemma åkte löparkläderna på och jag gick ut och sprang. Nu när jag skaffat mig en iPhone så har jag gjort mig en spellista på spotify och så ladda jag ner runkepper appen. Så i dag fick jag veta att det ja trott var lite mer än 5 km faktiskt var lite mer än 6 km. Så nu blir mitt mål att orka öka farten och springa runt 30 min på denna sträcka till våren.
I morgon börjar allvaret igen.

Första dagen på nya året

Publicerad 2012-01-01 18:27:49 i Allmänt,

Och inte många knop gjorda. Killarna vaknade vid 8.45 och då gick filmen bilar på tv.Vi låg och titta på den, så det blev frukost först vid halv elva i dag. Gick och la oss en timme till efter frukosten så slappt och skönt. Sen ville de ringa kompisar, så oliver fick hit en kompis. Williams kompis va upptagen men han va lika glad för det. Han ringer inte så många andra, så va det med oliver också när han gick på dagis. Inte förens han börja skolan har det blivit fler kompisar på fritiden, så kanske blir lika med William.

Själv har jag gjort så lite som möjligt ;)
Veden va slut så va tvungen att anstränga mig lite och fylla upp hyllorna. Annars vart det mest slapp framför datan.
Nu har vi precis spelat yatzy och William har blivit så duktig på att räkna ihop tärningarna, är så kul och se alla framsteg.

Nyårsafton 2011

Publicerad 2012-01-01 14:35:56 i Allmänt,

Stratade dagen med en härlig långpromenad, hade trevligt sällskap av Jennie. Skönt att ha någon att prata med och tiden går lite fortare.
Efter promenaden åkte vi upp till Lilla Granby och grill korv och njöt i solen.




Sen åkte vi hem ochg vila upp oss lite inför kvällen. Vi åkte tillbaka till familjen och där blev det god mat och trevligt sällskap. Helt enkelt en trevlig sista dag på året. Vi gick ut och smällde av våra raketer med barna innan efterrätten. Killarna gilla det super mycket men lilla Ella blev rädd och tyckte inte om smällarna. Precis som William har varit alla är,det här året va första gången han ville va med och se på alla raketer.



Om

Min profilbild

Ni har kommit till en glad tjej som gillar livet. Här skriver jag om det som händer i min vardag så som träning,små projekt, mina barn mm. Jag som skriver heter Madde och är lite över 30 ;). Bor med min sambo och två barn i ett hus i ett litet samhälle Välkommna!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela